Haberler

Suluovalı Nakliyeciler Grev Yaptı

Suluovalı nakliyeciler yol kapatarak grev yaptı.

Suluovalı nakliyeciler yol kapatarak grev yaptı.

Türkiye genelinde grev kararı alan nakliyecilere destek veren Suluovalı kamyoncular, toplandıkları İstiklal Caddesi'nden geçen çevre yolunu kısa süreliğine trafiğe kaparak grev yaptı.

Nakliyeciler adına açıklamalarda bulunan Taşıyıcılar Kooperatif Müdürü Mustafa Yıldız, Türkiye genelinde başlatılan greve destek verdiklerini belirtti.

Ülke genelindeki kamyoncu ve nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekerek çözüme kavuşturulmasını istediklerini ifade eden Yıldız, "Türkiye genelinde olan grevin burada destekçisi olmak için toplandık.  Derdimiz Türkiye Cumhuriyetindeki kamyoncuların nakliye bedellerinin düşük olması, C1, K1, L1 mecburiyeti tutan hükumetin bize hiçbir şekilde eğilmemesi, mazotların çok yüksek fiyatta olmasıdır. Hiçbir kamyoncu esnafımız bir lira para kazanamamaktadır" dedi.

Nakliyeci esnafının borcunu ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim çözümümüzü bir an önce bulup bu insanlara yardımcı olmalarını istiyoruz. İşte gördüğünüz gibi insanları buraya topladık, bürokrasiyle bütün kanallardan arkadaşlar geldi buraya. Biz para kazanamıyoruz. Kredi kartları, borçlar, lastik almak, esnaf, maliye, sanayiye gidemez olduk. Bağ-Kur, SSK'larımızı ödeyemiyoruz. Yetkililerden bizim sesimizi duymasını istiyoruz. Biz sadece bunu istiyoruz. Kimseden başka bir şey istemiyoruz. Şu an mevcut 250 kayıtlı üyemiz var, artı 50 de üye olmayan arkadaşları barındırmaya çalışıyoruz. Hepsine burada iş vermeye çalışıyoruz. 250 üyemizin çok büyük sıkıntıları var. Bölgemizdeki işleri kontrol altına alamıyoruz. Herkes esnafa borcunu ödeyemiyor, sanayiye gidemiyor."

Güvenlik önlemleri altında karayolunun kenarına kamyonlarını çeken nakliyeciler, seslerini duyurmak için davul zurna eşliğinde halay çekerek grevlerini sürdürdü.

Kaynak: AA / Yerel

İstiklal Caddesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title