Haberler

Suluova Ziraat Odası'nın Kapatılması

Suluova'da, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşları, Suluova Ziraat Odası'nın kapatılmasına tepki gösterdi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarı, Suluova Ticaret Odası'nda düzenlediği toplantıda, Amasya bölgesinin en verimli tarım arazilerinin bulunduğu ve 4 bin 500 üyesi bulunan Suluova Ziraat Odası'nın kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ziraat odası yönetim kurulunun, oda tüzüğünde belirlenen görevleri aksattığı gerekçesiyle Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından daha önce görevden alındığını devamında ise ilçedeki oda faaliyetlerine son vererek tüm mal varlıkları ve üyeleriyle Merzifon Ziraat Odası Şubesi'ne yediemin olarak devrettiğini hatırlatan Sarı, "Eski yönetim kurulunun hataları tüm çiftçilerimize ve ilçe halkımıza mal edilemez. Bölgemizi ve tüm çiftçilerimizi ilgilendiren bu son derece önemli konuya muhtarlar ve STK'lar olarak duyarsız kalamayız. Türkiye Ziraat Odaları Birliği kararını kabul etmiyoruz" dedi.

Haklarını sonuna kadar arayacaklarını açıklayan Sarı, şunları kaydetti:

"4 bin 500 üye çiftçisi, 40 köyü köyü, bin 500 besicisi bulunan ve yaklaşık 8 bin ailemizi ve de 30 bin insanımızı direk ilgilendiren bu önemli konunun çözüme kavuşturularak yanlıştan dönülmesi için köy ve mahalle muhtarlarımız ve de STK'larımızla gerek hukuki ve gerekse de siyasi zeminde ne gerekiyorsa yapacağız, hakkımızı arayacağız. Çiftçilerimizin ve ilçemizin mağduriyetine sebebiyet verecek bu karar asla kabul edilemez."

STK'lar adına söz alan TSO Başkanı Turgut Aksu ise kararın yanlış olduğunu ve ilçe ziraat odası şubesinin yeniden Suluova'da açılmasının zorunlu olduğunu açıkladı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Metin Sarı Suluova Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title