Haberler

Suluova'da "Hayvansal Atıklar ve Atık Yönetimi" Konulu Toplantı

Suluova ilçesinde, Amasya Valisi Salih Işık başkanlığında, "Hayvansal Atıklar ve Atık Yönetimi" konulu toplantı düzenlendi.

Suluova ilçesinde, Amasya Valisi Salih Işık başkanlığında, "Hayvansal Atıklar ve Atık Yönetimi" konulu toplantı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Işık Suluova ilçesinin Türkiye'nin önemli hayvancılık bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

İlçedeki hayvancılık faaliyetlerinin çevresel kirliliğe neden olduğunu ve çözümü için çalışma yaptıklarını aktaran Işık, şunları kaydetti:

"Bugünkü ana gündem konumuz hayvansal kirlilikten kaynaklanan kirliliği ortaya koymak ve bu kirliliğin çözümü noktasında gereken önlemleri almaktır. Bu sorun Amasya'nın ve Suluova ilçemizin ortak sorunudur. Bu dönemde çeşitli toplantılar gerçekleştirdik.

Günlük, Tersakan çayına 417 ton hayvan gübresi akmaktadır. Diğer atıklarla beraber Yeşilırmak'a ulaştığında ise ortaya büyük bir çevre kirliliği meydana çıkmaktadır. Bu problemin çözümü noktasında ise hayvancılık yapan işletmelerimizin gerekli önlemleri alması gerekmektedir."

Toplantıya, Suluova Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Özkan Kaya ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Suluova Türkiye Amasya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title