Haberler

Suluova'da 9 Bin 884 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Suluova ilçesinde 9 bin 884 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Suluova ilçesinde 9 bin 884 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Suluova Ortaokulu'nda yapılan karne törenine Kaymakam Hayatı Taşdan katıldı.

Taşdan, 2013-2014 eğitim öğretim yılını yoğun bir tempoyla sorunsuz olarak tamamladıklarını belirterek, "Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dilerken fırsat buldukça kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Emek ve gayretlerinden dolayı idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrenciler ve velilerimizi kutluyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu ise 2013-2014 eğitim öğretim döneminde ilçede 9 bin 884 öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyledi.

Karne heyecanı yaşayanlardan 826'sının anasınıfı ile 592'sinin birinci sınıf öğrencileri olduğunu ifade eden Davu, şöyle devam etti:

"Bu öğrencilerimiz de ilk karne heyecanı yaşadılar. Öğrencilerimizin karne notları ile değerlendirilmemesi gerekir. Her öğrencinin farklı yetenekleri vardır. Karne aileler tarafından öğrenciyi eleştirme ve yargılama aracı olarak kullanılmamalıdır. Karnenin sadece bilgilendirme amaçlı bir araç olduğu unutulmamalıdır. Bunun için karneleri nasıl olursa olsun çocuklarımıza sevgi ve şefkat ile yaklaşmalıyız."

Yoğun bir eğitim dönemi ardından öğrencilerin tatili hak ettiğini vurgulayan Davu, "Öğrencilerimiz yaz tatilinde aileleriyle birlikte dinlensinler ve eğlensinler. Yeni eğitim yılında çocuklarımızı dinlenmiş ve zinde olarak görmek istiyoruz. Boş zamanlarında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılsınlar. Ancak boş zamanı değerlendirme etkinlikleri arasında mutlaka kitap okumak olmalı"  diye konuştu.

Suluova Ortaokulu'nun ilk mezunlarından dönem birincisi Kardelen Köse mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından çeşitli alanlarda başarı gösteren öğrencilere protokol tarafından başarı belgeleri ve hediyeleri verildi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Suluova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title