Haberler

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü Tay Satışları İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Yapıldı

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 2004 doğumlu 14 Arap erkek tayının satışı bugün Veliefendi Hipodromunda gerçekleştirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında ve açık artırma usulü ile yapılan satışa 10.000 YTL teminat yatıran 26 at sever katıldı. Çankaya Vergi Dairesinden gelen vergi memurlarının gözetimi altında yapılan satışlar yaklaşık 2 saat sürdü. Geleceğin şampiyon atlarını alabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele eden çiftlik sahipleri, 14 Arap tayına toplam 1 milyon 363 bin YTL ödediler.

2004 doğumlu 2 yaşlı erkek taylarının yer aldığı satışlarda en pahalı tay 211 bin YTL ile İsmet Tekinalp tarafından satın alınan Çoşkuner isimli at oldu. Çoşkuner`i Abdullah Yazıca`nın 175 bin YTL`ye satın aldığı Yılmazbatur ile Memmet Zaimoğlu`nun 150 bin YTL`ye aldığı Cihannuma isimli taylar izledi.

211 bin YTL ödeyerek at sahibi olan İsmet Tekinalp, tayı Faik Yıldız adına aldığı kendisinin de antrenör olduğunu söyledi. Cihannuma isimli tayı150 bin YTL`ye çiftliklerine katan Mehmet Zaimoğlu ve Refia Zaimoğlu kardeşler açık arttırmanın ardından şunları söylediler.

¨ Bize babamızdan kalan bir at sevgisi var. 4 atımız vardı, 5.sini aldık. Bu atı almamızda en büyük etken at sevgisi ve aile geleneklerimizi sürdürmek oldu¨

Açık arttırmada 3 at birden alıp toplamda 283 bin YTL ödeyen Ramazan Kaya , 151 bin YTL verdiği Serteser adlı atı ile basın mensuplarına poz verdi. Kaya aldığı atın 1 sene içinde zararını çıkarmasının kendisi için yeteceğini söyledi.

¨Bu atın ayağında ufak bir problem vardı. Ama ben bu duruma rağmen ona bu parayı verdim. İnşallah bizi mahçup etmez. Bahtının açık olmasını diliyorum. Serteser kendi zararını çıkarsın yeter. İçimizdeki at sevgisi her zaman daha ağır basmıştır¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title