Haberler

Sultanhisar'da Meyve Suyu Üretilecek

Dimes firması tarafından Sultanhisar ilçesinde meyve suyu üretimi için kurulacak fabrikanın temeli törenle atıldı.

Dimes firması tarafından Sultanhisar ilçesinde meyve suyu üretimi için kurulacak fabrikanın temeli törenle atıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, törende yaptığı konuşmada, Aydın'da bir meyve suyu fabrikası kurulmasının hep hayal edildiğini, Sultanhisar olarak bu hayali gerçeğe dönüştürmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Dimes Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ziya Diren ise dünyanın en önemli sorunlarının başında açlık ve işsizlik konularının geldiğine işaret ederek, bu noktada tarımın ve tarıma dayalı sanayinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Rahmetli babalarının kendilerine verdiği "bir ülke tarımdan kalkınır, bunun için tarım desteklenmelidir" öğüdüne uygun olarak hareket ettiklerini dile getiren Diren, "Türkiye'de bu gün 150 bin ton meyve işleyen Dimes, Sultanhisar'da kurulacak fabrikayla artık 200 bin ton meyve işleyecektir" dedi.

Diren, fabrikanın 64 bin dönümü kapalı olmak üzere 80 dönüm alan üzerinde kurulacağını ve 8 milyon lira tutarında bir yatırım yapılacağını sözlerine ekledi.

Törene, AK Parti Milletvekili Gültekin Kılınç da katıldı.

Muhabir: Suat Deniz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Ziya Diren Sultanhisar Aydın Dimes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title