Haberler

Sultangazili Sağlıkçılar, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Buluştu

Sultangazi Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ilçedeki sağlık çalışanlarını bir araya getirdi.

Sultangazi Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ilçedeki sağlık çalışanlarını bir araya getirdi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Doktorluğun özü, insana karşılıksız hizmet ve fedakarlıktır" dedi.

Sultangazi Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramını dolayısıyla ilçede görev yapan sağlık çalışanlarını bir araya getirdi. Sultangazi Belediye Binasında düzenlenen toplantıya Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, hastane yöneticileri, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Programda konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Tıp Bayramı'nın 1. Dünya Savaşı'nda İstanbul'un işgal edilmesine karşı tıbbiyeli öğrencilerin tepkisi olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Eray, "Tıp bayramının meslektaşlarımızın bir yurt savunma hareketi olarak başlatılmasından onur duyuyoruz. Geçmişte bu vatan için hizmet veren, canlarını feda eden tüm sağlık çalışanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da konuşmasına sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak başladı. Varlığına "kutsallık" atfedilen yegane mesleklerden birinin doktorluk olduğunu kaydeden Başkan Altunay, "Doktorluğun özü, insana karşılıksız ve beklentisiz hizmet, fedakarlıktır. İyileştirmeye ve yaşatmaya vesile olma görevi hekimliği, belki de en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden birisi haline getirir. Zaman mefhumu gözetilmeksizin kapısı çalınan, hastasının ıstırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen hekimlerimiz için, hekimlik bir meslek değil, bir yaşam biçimidir" şeklinde konuştu.

Başkan Altunay, ilçedeki sağlık yatırımları hakkında da bilgi verdi. Aile sağlığı merkezlerinin sayısının 12'den 27'ye çıkarıldığını ifade eden Başkan Altunay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Sultangazi'deki sağlık yatırımlarıyla, vatandaşımızın ilçe dışına çıkmadan sağlık hizmeti almasını amaçlıyoruz. Yapımı devam eden 600 yataklı hastane ile de İstanbullular Sultangazi'ye gelerek sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler. Amacımız siz değerli sağlık çalışanlarımızla birlikte ilçemizi daha modern ve yaşanabilir bir hale getirmek." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Altunay Tıp Bayramı Sultangazi 14 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title