Haberler

Sultangazi'de Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı verildiğini belirterek, "Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı verildiğini belirterek, "Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz ki, kendileri hep beraber onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, yine müşterek dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar" dedi.

Erdoğan, Sultangazi'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün çok enteresan bir olay olduğunu belirterek, Mısır'da yaşananlara değindi.

Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili idam kararı verildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Eski Mısır'ın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Tarih kitaplarından filan da biliyorsunuz değil mi? Oraya dönüyor. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz ki, kendileri hep beraber onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, yine müşterek dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar. Bütün bu gidişe inanın şekil verecek olan bu millet. Türkiye. Türk Milleti. Burası verecek. Onun için sizin duruşunuz çok önemli. Onun için 7 Haziran çok önemli."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran'da  "Eski Türkiye mi, yeni Türkiye mi?" seçimi yapılacağını vurgulayarak, "yeni Türkiye" dediklerini söyledi.

"Yeni Anayasaya evet mi? Başkanlık sistemine evet mi?" diye soruna Erdoğan'a katılımcılar "Evet" yanıtını verdi. Bu sesi Türkiye'nin duyduğunu belirten Erdoğan, dün Kırıkkale ve Erzincan'a gittiğini, meydanların yine tıklım tıklım olduğunu anlattı.

Erdoğan, törende merhum Sabri Ülker Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışının da yapıldığını ifade ederek, "Bu inşaat bedeli, arsa değeriyle birlikte 49 trilyon lirayı bulan bir eser. Eğitim kurumları arasında Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli var. Bu 48 trilyonluk bir yatırım. İnşaat yatırımları tümüyle 251 trilyon lirayı bulan eğitim, sağlık, sosyal hizmet projelerin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bu eserlerin Sultangazi ve İstanbullulara hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bunları yeni hizmetlerin habercisi olarak gördüklerini söyledi.

"Şimdi birileri bu kasadaki paraya göz dikmişler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un altından katbekat fazlasını veren bereketli bir şehir olduğunu, kente güvenenin asla hayal kırıklığına uğramadığını, İstanbul'a yatırım yapanın asla zarar etmeyeceğini anlattı.

Erdoğan, 40 yıllık siyasi halatının büyük bir bölümünü İstanbul'da geçirdiğini ve kent için çalıştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Buradan aldığımız ilhamla Türkiye için çalıştık. Türkiye'den aldığımız ilhamla tüm dünyadaki mazlumlara, mağdurlara el uzatmak için çalıştık. 2013'te Türkiye'nin dünyaya yaptığı yardım neydi biliyor musunuz? Yardım eden ülkeler arasında Türkiye 2014 itibarıyla 4,5 milyara çıktı. Biz geldiğimizde bu 45 milyondu. Nereden nereye. Göreve geldik. Türkiye'nin IMF'ye borcu 23,5 milyar dolardı. Şimdi var mı? Yok. Merkez Bankası'nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Şimdi 122 milyar dolar var. Şimdi birileri bu kasadaki paraya göz dikmişler. 'Bunları nasıl sıfırlarız' diye bunun gayreti içindeler. İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuz zaman buralar çöp dağlarıyla dolu muydu? İstanbul'u tertemiz hale biz getirdik mi? İnanın Edirnekapı ekmek fabrikasında sıçanlar cirit atıyordu. Oralardan hamur yoğuruyorlar ve İstanbul halkına, o zihniyeti biliyorsunuz değil mi? O ekmeği satıyorlardı. Biz Cebeci Ekmek Fabrikası'nı o zaman kurduk. Burada hijyen şartları dört dörtlük olan bu fabrikadan İstanbul'a ekmek dağıtmaya başladık. Aynı şekilde Anadolu yakasında bir benzerini yaptık. Çünkü insanımıza en güzelini vermek bizim görevimizdi. Hamza Yerlikaya Kapalı Spor Salonu'nu o zaman burada yaptık. Buradaki gençlere bu layıktı. Bu hizmetler devam edecek. Size hizmetkar olduk, sevdalı olduk, dertli olduk. Bu şekilde bu yolda yürüyoruz."

"Bu oyuna gelmeyeceksiniz değil mi?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte "Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter" şeklinde bir zihniyet olduğunu belirterek, "Şimdi de terör örgütünün arkasında olduğu bir hareket 'Taksim işçilerin Kabesi'dir, Kabemizdir' diyor. Bizim Kabemiz Mekke'dedir" diye konuştu.

Özellikle Güneydoğulu Kürt kardeşlerine seslendiğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu oyuna gelmeyeceksiniz, bu oyunu bozacaksınız değil mi? Efendim tehdit ediyorlar. Geçenlerde Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Van. Buralara gittim, dolaştım. Hep tehdit, tehdit, tehdit. Ondan sonra da demokrasi diyorlar, barış diyorlar, özgürlük diyorlar. 6-7-8 Ekim'deki olayları bir kenara koymak mümkün mü? Vatandaşlarımızın ölümüne neden olanları görmemek mümkün mü? 5'inci, 6'ncı kattan Yasin Börü'yü atmak suretiyle onu şehit edenleri görmemek mümkün mü? Öyleyse benim samimi dürüst olan Kürt kardeşlerim var. Dindar Kürt kardeşlerim var. Ama Diyarbakırlı sözde bir müftü bunların adayı oluyor. Yaptığı açıklamaya bakın. 'Eğer partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine oradan aday olurdum' diyor. Şu hale bakın. Nereden nereye geldik. Ayak kaydı mı kötü kayar. Ne olursan ol kayar. İblis'in ayağı nasıl kaydıysa o da böyle kayar. Hiç bu işin şakası yok."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Muhammed Mursi Sultangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title