Haberler

Sultangazi'de Taksici Cinayeti

Mustafa ÖZDABAK - Hasan YILDIRIM - Özgür EREN / İstanbul DHASultangazi'de müşterisini bıraktıktan sonra durağına dönen taksici Şeref Çakırmanoğlu önünü kesen maskeli ve silahlı kişiler tarafından öldürüldü.

Mustafa ÖZDABAK - Hasan YILDIRIM - Özgür EREN / İstanbul DHA

Sultangazi'de müşterisini bıraktıktan sonra durağına dönen taksici Şeref Çakırmanoğlu önünü kesen maskeli ve silahlı kişiler tarafından öldürüldü. Şehrin merkezinde yaşanan olaya tepki gösteren taksiciler, araçlarına siyah kurdela taktı. Taksiciler eylem yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Sultangazi'de dün akşam saatlerinde durağına dönen taksici Şeref Çakırmanoğlu, önünü kesen silahlı ve maskeli kişiler tarafından silahla öldürüldü. Olay, Sultangazi Gazi Mahallesi 1331 Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, taksisi ile Gazi Mahallesine müşterisini bırakan Şeref Çakırmanoğlu (55) durağına dönerken 1331 Sokak üzerinde silahlı ve maskeli 5-6 kişi tarafından önü kesildi. Aracını almak isteyenlerden kaçmaya çalışan Şeref Çakırmanoğlu, yakın mesafeden açılan ateş ile yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla özel bir hastaneye kaldırılan Çakırmanoğlu hayatını kaybetti. Şeref Çakırmanoğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenaze öğle saatlerinde yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cenaze namazı ikindi namazından sonra Kağıthane Dereboyu Camii'nde kılınacak.

Terasevler Taksi Durağı Başkanı Ömer Faruk Yılmaz 'Akşam saat 09.30 sıralarında telefonum çaldı. Bir vatandaş Gazi Mahallesinde aracınız kurşunlandı. Biz şoförü özel bir hastaneye kaldırdık. Durumu ciddi hemen gelin dedi. Ben ve duraktaki arkadaşlarım hemen hastaneye gittik. Doktorlar arkadaşımıza müdahalede bulunuyorlardı. Doktoru verdiği bilgi de 'bize geldiğinde vücudunda hiç kan kalmamıştı. Büyük kan kaybı olmuş. Biz hastayı geri getirmek için müdahale ediyoruz' dedi. İki saat kalp masajı yaptılar ama arkadaşımızı kaybettik. Olay şöyle gerçekleşmiş. Arkadaşımız Şeref Çakırmanoğlu müşterisini bıraktıktan sonra Gazi Meydanına gelmeden yüzleri maskeli 5-6 kişi tarafından önü kesiliyor. Arkadaşı arabadan indirip aracı almaya çalışıyorlar. Arkadaşımız da o anki psikolojiyle aracıyla kaçmak istiyor. O sırada silahını çıkaran bir kişi iki el ateş ediyor. Büyük kan kaybı yaşadığı için hastanede de vefat ediyor. Olay meydana gelince herkes kaçıyor. Bir vatandaş ise kaçmayarak arkadaşımıza yardım ediyor. Ancak şoförlüğü olamadığı için başka bir kişiden yardım istiyor. İki kişi arkadaşımızı taksinin arka koltuğuna yatırarak hastaneye götürüyorlar. Ama hastanede hayatını kaybetti" diye konuştu.

Yedi yıldır Şeref Çakırmanoğlu ile birlikte çalışan şoför arkadaşı Yalçın Alaçam 'İstanbul gibi bir metropolde böyle bir olayın olması taksici olarak bizi üzüyor. Hepimiz tedirgin oluyoruz. Müşteri Gazi Mahallesi dediği zaman mahalleye girmek istemiyoruz. Bu sefer müşteri ile aramız bozuluyor, 'Neden mahalleye girmiyorsun" diyor. Olaylar olduğunu söyleyince bizi darp etmeye kalkıyorlar. Biz artık bu olayların bitmesini istiyoruz. Taksicinin can güvenliğinin olmasını istiyoruz. Bağlı olduğumuz odaların daha duyarlı olmasını istiyoruz. Araçlarımıza ya kurşun geçirmez cam ya da arka tarafa bir bariyer yapılmasını istiyoruz. Güvenlik butonu istiyoruz. Güvenlik butonu olsa gelecekler miydi' Çünkü dün akşam polis ve ambulans gelmemiş. Biz polisin girmediği yerlere de giriyoruz. Bizim arabamıza binen bir kişinin canı, malı bize emanet. Biz o emaneti yerine getirmek zorundayız. Ama karşılığını canımızla ödüyoruz. Bu olaya dikkat çekmek için bütün taksici arkadaşlarımızla geniş çaplı bir eylem yapmayı planlıyoruz. Bundan sonrası için ne yapacağız bilmiyorum. Ne yapalım? Silah mı taşıyalım? Artık buna son verilsin. Hiç bir taksici esnafımız ölmesin. Her gün evden çıkarken helalleşmek zorunda kalıyoruz" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Sultangazi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

hüseyinMobil-IOS:

Bu olayı yapanların kim oldukları belli değilmidir önce özel halk otobüsünü durdurup yakıyorlar sonrada kaçmak için taksiciyi dudurmak istiyorlar durmayınca Ateş ediyorlar bu canilere kim dur diyecek. Sizinde haberinizde olayın öncesi yoktur biraz garip değilmi?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title