Haberler

Sultangazi'de İftar ve Gönül Sofraları Hazır

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin adresi bu yıl da Atatürk Bulvarı olacak.

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin adresi bu yıl da Atatürk Bulvarı olacak. Bu alanda kurulan kültür çadırı, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun etkinliklere ev sahipliği yapacak. Etkinlik Alanı'nda ayrıca el sanatları ve yöresel tatlar da satışa sunulacak. Her gün ayrı bir mahallede kurulan iftar sofralarında ise mahalle sakinleri oruçlarını birlikte açacak.

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan alanda yapılacak. Bin metrekarelik yarı kapalı alana kurulan kültür çadırı Ramazan'ın manevi iklimini tüm Sultangazililere yaşatacak. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarları bu Ramazan'da da devam edecek. Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir mahallede kurulan iftar sofralarında mahalle sakinleri oruçlarını birlikte açacak.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

Sultangazi Belediyesi, Ramazan'ın ruhuna yakışır etkinlikleri Sultangazililerle buluşturmayı sürdürecek. Ramazan Etkinlik Alanı'nda kurulan Kültür Çadırı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti, geleneksel Ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak olacak. Kültür etkinlikler kapsamında ülkenin sevilen isimleri de Sultangazi'de sahne alacak.

2010 yılından itibaren hizmet veren çorba çeşmeleri, Sultangazi'nin vazgeçilmez sembolü haline geldi ve kısa sürede ülke geneline yayıldı. Bu yıl da ilçenin farklı noktalarında hizmet verecek çorba çeşmelerinden her gün 4 bin 500 kişiye sıcak çorba, ekmek ve su dağıtılacak. İftar vaktine kadar çorba çeşmesi olarak hizmet verecek çeşmeler, teravih namazı sonrasında ise limonata çeşmesi olarak düzenlenecek.

DEV ÇORBA KAZANI

Kültür etkinliklerinin gerçekleştirileceği alana dev çorba çeşmesi kurulacak. 3 ton ağırlığında ve 5 metre yüksekliğinde devasa çorba kazanı ile günde 6 bin kişiye sıcak çorba ikram edilecek. 4.20 metre eninde olan devasa çorba kazanında 65 dereceye kadar sıcak tutulabilen çorbalar, Sultangazililere su ve ekmekle birlikte ikram edilecek.

KİTAP FUARI

Ramazan ayı boyunca Sultançiftliği Merkez Cami önünde yer alan meydan, kitap fuarı olarak düzenlendi. Birçok yayınevinin yer aldığı fuarda; dini eserlerinin yanı sıra klasik eserler ile yakın cumhuriyet tarihi ve güncel konuları ele alan kitaplar görücüye çıkacak. Ayrıca yazarların katıldığı imza günleri ve söyleşi programları da düzenlenecek.

SATIŞ STANDLARI

Ramazan Etkinlik Alanı'nda satış stantları da kurulacak. Bu stantlarda başta el sanatları ve yöresel tatlar olmak üzere çeşitli ürünlerin satışı yapılacak. Yine bu stantlarda çeşitli sivil toplum kuruluşları, tanıtımları ve çalışmalarını sunacağı stantlar yer alacak.

Ramazan ayında da Sultangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak. 8 bin aileye gıda yardımları, Ramazan ayı boyunca artarak sürdürülecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultangazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title