Haberler

Sultangazi Belediyesi'nden Personele Güvenli Yaşam Eğitimi

Hizmet içi eğitimlerini sürdüren Sultangazi Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik "Güvenli Yaşam Seminerleri" düzenlendi.

Hizmet içi eğitimlerini sürdüren Sultangazi Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik "Güvenli Yaşam Seminerleri" düzenlendi. Eğitim semineri kapsamında afetlere karşı alınabilecek tedbirler hakkında bilgiler verildi.

Sultangazi Belediyesi, afetlere karşı bilinçlenmek amacıyla personele yönelik "Güvenli Yaşam" seminerleri düzenledi. Afet Eğitim uzmanı Turgay Güngör'ün sunduğu seminerde olası bir afet öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

Olası bir deprem karşısında, afetin etkilerini en aza indirgemek amacıyla eğitimler sunduklarını kaydeden Güngör, "Depreme yönelik hazırlıklar içinde 2009 yılından bu yana 40 bin afet gönüllüsü belirlendi. Afet öncesinde, afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilinçlendirildi" dedi.

Afetin olduğu ilk 72 saatin hayat kurtarmak için çok önemli olduğunu vurgulayan Güngör, şunları söyledi;

"Depremin ardından enkaz altında kaldığınız süre yaşamınızı riske atar. Bu nedenle çevremizdeki risklerin farkında olabilmek güvenli yaşam kültürünü oluşturuyor. Güvenli yaşam evinizin iskan durumundan, deprem sigortası olup olmamasına; eşyalarınızın oluşturduğu yapısal risklerden sokağınızdaki havai hatların tehlike öngörüp öngörmediğine varıncaya kadar her türlü tedbirin alınmış olmasını gerektiriyor. Gördüğümüz her riski afet öncesinde ortadan kaldıracak tedbirlerin alınmasını sağlamalıyız." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

turgay güngör sultangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title