Haberler

Sultanbeyli'de Kadınlara Özel Kitap Okuma Yarışması

Kadınlara kitap okuma kazandırılması amacıyla anlamlı bir projeyi hayata geçiren Sultanbeyli Belediyesi, kadınları okudukları kitaptan sınava tabi tutacak ve dereceye girenleri umre ziyareti ve altın ile ödüllendirecek.

Kadınlara kitap okuma kazandırılması amacıyla anlamlı bir projeyi hayata geçiren Sultanbeyli Belediyesi, kadınları okudukları kitaptan sınava tabi tutacak ve dereceye girenleri umre ziyareti ve altın ile ödüllendirecek.

Sultanbeyli Belediyesi, çoğunluğu ev hanımlarından oluşan kadınlara kitap okumayı teşvik etmek amacıyla 'Kadın Yazarlar Ev Hanımlarıyla Kadın Okurlarla Buluşuyor' isimli projeye imza attı. Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte kadınlara Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan'ın 'Hz. Hacer Zemzem'in Annesi' isimli kitabı dağıtıldı. Etkinliğe İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

AMAÇ, KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

İlçedeki kadınlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarının altını çizen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Kadın yazarlarımızı kadın okurlarla buluşturuyoruz. Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve topluma yaymak için özellikle hanımefendilerle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu projeye katılan hanımefendiler evlerinde başka eşleri olmak üzere çocuklarına, akrabalarına ve yakınlarına kitap okuma alışkanlığını kazandırırlar düşüncesiyle böyle bir projeyi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YARIŞMA 13 MAYIS'TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yarışmanın detayları hakkında da bilgi veren Hüseyin Keskin, "Yarışmaya katılacak 500 kadın imza karşılığında kitaplarını aldılar. Biz Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan'ın 'Hz. Hacer Zemzem'in Annesi' isimli kitabını yarışmacı kadınlara vermiş olduk. Hanımefendiler de bir ay boyunca hazırlanacaklar. 13 Mayıs'ta Sibel Eraslan'ın da olduğu programda jüri üyelerimizin karşısında bu yarışmada onları gözlemleyeceğiz. Ödüllerimiz var ama bundan ziyade amacımız yarışmaya katılan kadınlar ve onların etkisiyle çevrelerindekilerin okuma alışkanlığını geliştirmek" dedi.

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ UMREYE GÖNDERİLECEK

İmza karşılığında Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan'ın 'Hz. Hacer Zemzem'in Annesi' isimli kitabını alan kadınlar 13 Mayıs'a kadar kitabı okuyacak ve ardından bir yarışmaya tabi tutulacak. Kendilerine yöneltilen sorularla cevaplandıracak kadınlar, dereceye girebilmek için çaba gösterecek. Sonuçlara birinciliğe hak kazanan yarışmacı umreye gönderilerek ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmada ilk üç, ilk 10 ve ilk 20'ye giren kadınlar altın ile ödüllendirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Keskin Sibel Eraslan Sultanbeyli Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title