Haberler

Sultanbeyli 25 Yıllık Hayaline Kavuştu

Güncelleme:

Kadir Topbaş, Sultanbeyli halkının 25 yıldır beklediği Gölet Parkı projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Sultanbeyli Gölet, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Kadir Topbaş, Sultanbeyli halkının 25 yıldır beklediği Gölet Parkı projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Sultanbeyli Gölet, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Topbaş, Sultanbeyli'yi çok güzel bir gelecek beklediğini söyledi. 200 bin metrekarelik bir çok farklı fonksiyonları olan bir gölet alanı ortaya çıkardıklarını kaydeden Topbaş, ayrıca Sultanbeyli'ye metro ve tapu müjdeleri de verdi.

Sultanbeyli Gölet Çevre Düzenlemesi, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle açıldı. Fatih Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Başkan Topbaş'ın yanı sıra Çekmeköy Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İBB bürokratları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık 5 bin vatandaş da katıldı.

Başkan Topbaş, doğru yatırımlarla Sultanbeyli'yi çok güzel bir gelecek beklediğini söyledi. Ortaya koydukları projelerle Sultanbeyli'nin yaşam kalitesini yükselttiklerini ifade eden Topbaş, "Sultanbeyli konumu itibariyle geleceğe çok daha farklı bakıyor. Tem otoyolu üzerinde ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na çok yakın. Planlı, düzenli, geleceği çok daha farklı olan bir Sultanbeyli'yi ortaya çıkaracağız" dedi.

Gölet'e ücretsiz ring otobüs seferler konulacak

Başkan Topbaş, Sultanbeyli'nin 25 yıllık hayali olan Gölet Parkı projesini hayata geçirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Toplamda 200 bin metrekareyi kapsayan bir gölet projesi. Çok farklı fonksiyonları da içeren bir proje. Sultanbeyli'nin nefes alacağı bir yer. Çocuklar spor yapacak, hanımlar buluşacak oturacak, beyefendiler gelip çayını kahvesini içecek. Toplamda 31 milyon TL yatırım yaptık. Ayrıca belirli saatlerde Gölet'in içindeki İBB Sosyal Tesisleri'nden karşı tarafa ücretsiz ring otobüs seferleri konulacak".

Sultanbeyli Metrosu 2019 öncesi tamamlanacak

Sultanbeyli'ne metro müjdesi de veren Başkan Topbaş, 2019 sonrası planladıkları metro hattının yeni planlama ile 2019 yılına kadar bitirileceğini söyledi. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Otobüsleri yeniledik. Klimalı konforlu otobüsler koyduk. Sultanbeyli merkezde trafiği yer altına aldık. Sultanbeyli Merkez Camii'nin etrafında altı otopark üstü meydan ve camii projesini de yapacağız. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin çok ısrar etti, 2019 sonrasını bekleyemeyiz dedi. Söz namustur dedik. Ekibimiz bir çalışma yaptı. 400 kilometre raylı sistem şu anda 430 kilometreye çıktı. Madenler mevkiinden Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sabiha Gökçen'e ilave hatla; Madenler'den, Samandıra'dan, Merkez'e gelecek bir metroyu, 2019 yılına yetiştireceğiz. İstanbul'un istediğiniz noktalarına hatta Marmaray'la hızlı trene oradan istediğiniz yere gidebileceksiniz".

Sultanbeyli'nin tapu sorunu çözülüyor

Sultanbeyli'nin tapu sorununun da çözüleceğini ifade eden Topbaş kısa süre içinde vatandaşlara tapularının dağıtılacağını kaydetti. Bu konuda Ankara'da kendilerinin de katıldıkları çalışmalar yapıldığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile özel olarak ilgilendiğini belirten Topbaş, "Yakın bir tarihte tapularınızı alacaksınız. Çok ciddi fedakarlıklar yaptı devletimiz. Başka firmalarla takaslar yaparak buradaki arazileri aldı ve size halkımıza tapuları vermek üzere bir karar çıktı" dedi.

Sultanbeyli Gölet Parkı Özellikleri:

Gölet ve Su Gösterileri: 36 bin metrekare
Sosyal Tesis: 2 bin 10 metrekare
Amfi: 3 bin kişilik (3 adet)
Spor Sahaları: 5 bin 800 metrekare
Fitness Alanı: 560 metrekare
Gölet üstü Ahşap Seyir Terası: 2 bin 350 metrekare
Yaprak Güneşlenme Parkı: 25 Adet
Pergola: 32 adet
Çocuk Oyun Alanı: 6 bin 350 metrekare
Piknik Alanı: 3 bin 500 metrekare
Çim Alan: 55 bin metrekare
Skate Park
Su Parkı
Çocuk Oyun Parkları
Çalı: 120 bin adet
Ağaç: 4 bin 100 adet
Mevsimlik Çiçek: 800 bin adet
Lale: 200 bin adet
Yollar: 16 bin 500 metrekare

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Topbaş Sultanbeyli Çekmeköy İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title