Haberler

Sultanahmet'teki Terör Saldırısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, "Tarihi meydanda masum insanlara karşı kimden, nerede, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın bu hain ve insanlık dışı saldırı kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamayla Sultanahmet'teki terör saldırısını lanetledi.

Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Palandöken, "Tarihi meydanda masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın bu hain ve insanlık dışı saldırı kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Terör saldırısının hedefinin sadece Türkiye olmadığını savunan Palandöken, meydanda her milletten turistin bulunduğuna dikkati çekti. Palandöken, şunları kaydetti:

"Yaralı ve ölenlerin çoğunluğunun yabancı olması bunu göstermektedir. Yapanları lanetliyoruz. Türkiye, yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir. Yapanlar güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanıp gereken ceza verilecektir. Ancak terörle mücadelede tüm devletlerin elini taşın altına koyması kaçınılmazdır. Patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerimi ifade ederken, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Sultanahmet Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title