Haberler

Sultan Yıldırım Bayezid, Uluslararası Sempozyumda Yad Edilecek

Güncelleme:

Anadolu'da Türk birliğini sağlayarak Osmanlının devletten imparatorluğa dönüşünün temellerini atan cihan Sultanı Yıldırım Bayezid ve dönemi, Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliğindeki sempozyumda mercek altına alınıyor.

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlerine aralıksız devam eden Yıldırım Belediyesi, uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.

Anadolu'da Türk birliğini sağlamanın yanı sıra Balkanlar'da giriştiği fetih hareketleriyle Osmanlıların Avrupa'ya kalıcı olarak yerleşmesini sağlayan, böylece devletten imparatorluğa geçişin temellerini atan Osmanlı Devleti'nin 4. Padişahı Yıldırım Bayezid Han ve dönemindeki gelişmeler, Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk Tarih Kurumu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Mayıs ayında ortaklaşa imzaladığı protokol neticesinde 'Uluslararası Yıldırım Bayezid Han Sempozyumu'nda mercek altına alınıyor. Barış Manço Kültür Merkezi'nde 27-28-29 Kasım tarihlerinde düzenlenecek sempozyumda Yıldırım Bayezid'in döneminde yaşananlar, alanlarında uzman bilim insanları tarafından masaya yatırılacak.

'GEÇMİŞİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ'

Yıldırım'ın yüzyıllar boyunca hakimiyeti altındaki bölgeleri adalet ile yöneten, yokluğu bu gün dahi hissedilen kadim Osmanlı Medeniyetinin beşiği olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçemize adını veren Yıldırım Bayezid için bir sempozyum düzenlemek, göreve gelmeden insanlarımıza verdiğimiz sözlerden birisiydi. Bu gün bir sözümü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sempozyumda çok değerli bilim insanlarımız çok değerli paylaşımlarda bulunacaklar. Yıldırım'ın geleceğini inşa ederken, geçmişimizden ve kadim medeniyetimizden aldığımız güç ufkumuzu geliştiriyor. Rutin belediyecilik hizmetlerimizle ilçemizin yapısal sorunlarını çözerken, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimize de insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek projelere imza atıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türk Tarih Kurumu Yıldırım Bayezid Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title