Haberler

Sultan Abdülhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah Açıklaması

Suriye’deki Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, ABD ve müttefiklerinin ‘IŞİD var bahanesiyle’ Türkmen bölgesini vurduğunu belirterek "İslam devletlerine meydan okuyan IŞİD militanları, "ABD uçakları vuruyor’ söylemiyle bölgeden çıkıyor boş kalan alana YPG giriyor" dedi.

Suriye'deki Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, ABD ve müttefiklerinin 'IŞİD var bahanesiyle' Türkmen bölgesini vurduğunu belirterek "İslam devletlerine meydan okuyan IŞİD militanları, "ABD uçakları vuruyor' söylemiyle bölgeden çıkıyor boş kalan alana YPG giriyor" dedi.

Suriye'deki Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, Suriye'de koalisyon güçlerinin hava destekli operasyonları sonrasında birçok kasaba ve köyü IŞİD'den alan YPG'nin hedefinde milyonlarca Türkmen'in yaşadığı Bayır- Bucak Türkmen bölgesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Osmanlı yadigarı bu toprakları biz kanımızın son damlasına kadar korumaya devam edeceğiz. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu topraklar namusumuzdur."

Suriye'de Esad ve destekçilerine karşı savaşan Bayır- Bucak Türkmenlerinin kurduğu Sultan Abdülhamid Tugayı'nın komutanı Ömer Abdullah yaptığı açıklamada, Suriye'de tetikçiliğini IŞİD'in, etüd operasyonlarını ABD'nin, haramiliğini YPG'nin sürdürdüğü Kürdistan Sınırlarını Belirleme ve İlan Etme Projesinin hızlandırıldığını kaydetti.

IRAK VE İRAN'DAN GETİRİLEN KÜRTLER BOŞALAN ALANA YERLEŞTİRİLİYOR

Suriye'nin farklı beldelerinde sergilenen oyunun, geçen günlerde de aynı senaryo ile Tel Abyad'ta sahnelendiğini ifade eden Abdullah, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İngiltere tarafından çizilen Kürdistan haritasını oluşturmak için taşeronlara verilen yeni talimat gereği film hızlandırıldı. Suriye'de Türkmen ve Araplar'ın yaşadığı köyler ve diğer yerleşim alanları IŞİD tarafından alınıyor, halk ağır baskılar neticesinde evlerinden kaçmak zorunda kalıyor ardından ABD müttefikleri 'IŞİD var bahanesiyle' bu alanları vuruyor. IŞİD militanları her defasında 'ABD uçakları vuruyor' söylemiyle bölgeden çıkıyor boş kalan alana YPG giriyor. Türkmen ve Arapları 'bir daha geri dönmeyin' tehditlerini savurarak zorla evlerinden çıkarıp dışarı atıyorlar. Boşalan yerlere İran ve Irak'tan getirilen Kürt aileler yerleştiriliyor. Senaryo hiç değişmiyor."

'İSLAM ALEMİNİN UYANMASI LAZIM'

PYD'lilerin Batı'ya doğru ilerlemeyi sürdürdüğünü ve hedeflerinin sahile kadar ilerlemek olduğunu vurgulayan Abdullah, batılı devletlerin limana sahip bir Kürt devleti olmasını öngördüğünü ve IŞİD ve ABD'nin açık desteği ile ilerlemeye devam eden PYD'nin hedefinde bu kez Bayır- Bucak Türkmen bölgesi olduğunu söyledi.

GAYRİMÜSLİMLERLE SAVAŞIYORUZ

Bayır- Bucak bölgesinde Osmanlı döneminde Anadolu'dan alınıp buralara yerleştirilen Türkmenlerin hayatta kalma mücadelesi verdiklerini ve Bayır- Bucak'ta bugüne kadar Esad ve destekçilerine karşı amansız savunma yapan Türkmen birliklerinin İsrail-İngiltere ve ABD'nin Kürdistan projesi önündeki en büyük engel olduğunu anlatan Abdullah, "Bayır Bucak'ı istiyorlar ama Osmanlı yadigarı bu toprakları biz kanımızın son damlasına kadar korumaya devam edeceğiz. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu topraklar namusumuzdur. Esad dönemi bitti, Çanakkale'de olduğu gibi tüm dünyanın gayrimüslimleri ile savaşıyoruz. ABD, İngiltere, Rusya, İsrail ve Şii İran'la savaşıyoruz" dedi.

MÜSLÜMANLAR GERÇEĞİ GÖRMÜYOR

İslam aleminin artık uyanması gerektiğini belirten Abdullah, şöyle konuştu: "Müslümanlar hala kendi öz kardeşlerinin katledilişini seyrediyor. IŞİD, İngiltere'nin talimatlarını yerine getiriyor. Bugüne kadar Esad'a destek verip muhaliflere karşı savaşan IŞİD ilerlesin diye ABD havadan vuruyor. YPG-IŞİD-ABD-Esad hepsi birlikte çalışıyor. Dünyada farklı algılar oluşturdukları için rehavet içindeki Müslümanlar buradaki gerçeği nedense görmüyor. IŞİD biliyorsunuz Irak ve Suriye'nin petrol kuyularını elinde tutuyor, neden oralar vurulmuyor. Çünkü oyun başka IŞİD zaten onların tetikçisi. Müslüman kardeşlerimizden destek bekliyoruz uykudan uyanma vakti geldi."

'IŞİD-YPG VE ESAD REJİMİ ORTAK ÇALIŞIYOR'

Bayır Bucak'ta bulunan Türkmen Dağı Tugayı Komutanı Albay Ahmet Arnavut da, tehlikenin boyutuna dikkat çekerek; Türkiye'yi daha fazla zora sokmak için YPG'ye dünyanın tüm zalimlerinin destek verdiklerini ifade etti.

IŞİD'in sürekli olarak Suriye'de muhaliflere saldırı düzenlediğini ve ESAD için bir karakol görevi üstlendiğini belirten Arnavut, "İslam alimlerini suikastlerle, muhalif ordu komutanlarını saldırılarla şehit etti. ABD, Rusya, İsrail, İran, komünist Çin, Esad'a olduğu gibi IŞİD ve YPG'ye açık destek veriyor. Haberlerde sürekli olarak 'Müttefik kuvvetler IŞİD'e saldırdı' deniliyor ama vallahi yalan hep IŞİD'ın yolunu açmak için muhalifleri vuruyorlar. YPG-IŞİD ve ABD'nin gömleği aynı. Türkmen ve Arap bölgelerini IŞİD vuruyor alıyor, YPG'ye teslim ediyor. Çobanbey civarındaki köyler ABD-İsrail desteğiyle YPG'ye devrediliyor. Bu oyunu yutmayın artık. Yeter görün gerçekleri" diye konuştu.

Asla topraklarını terk etmeyeceklerini ve kanlarının son damlasına kadar savunmayı sürdüreceklerini ifade eden Arnavut, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Türkmen Dağındaki toprağımıza sahip olacağız. Bayır da bizim Bucak da bizim. Hem Esad rejimi hem Batı'nın uşakları topraklarımıza göz dikiyor. Son nefesimize kadar savaşacağız. Lakin önce Allah'tan sonra Türkiye'deki gardaşlarımızdan yardım isteriz. Hiç korkumuz yok yeter ki bayrağımız semalarda dalgalansın. Kürtler, tek yumruk halinde Türkiye'ye tehdit oluşturan bir akıma yol verirken yönleri tayin ediyor, algı operasyonlarıyla ümmeti uyutmayı sürdürüyor. Allah yar ve yardımcımız olsun." - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Suriye Bucak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title