Haberler

Süleymanpaşa Kent Konseyi 2'inci Genel Kurul Toplantısı

Süleymanpaşa Kent Konseyi, 2'inci Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında, Kent Konseyi'nin 2015 yılında yapılan faaliyetleri 2016 yılında yapılacak faaliyetler, çocuk meclisi ve mahalle meclisi kurulması gibi konular görüşüldü.

Konsey üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul Toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, misafir olarak Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Bursa Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda ilk olarak konuşan Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, 30 Haziran 2014 yılında kurulmuş genç bir Kent Konseyi olduklarını söyleyerek, "Bugünkü Genel Kurulda faaliyet değerlendirmesi yapacağız. Daha sonra da ülkemizin başarılı, deneyimli kent konseylerinin faaliyetlerini, projelerini dinleyeceğiz. Her iki konseyin de tecrübelerinden faydalanmaya çalışacağız. Bizim açımızdan olumlu bir Genel Kurul olmasını diliyorum" dedi.

Birlikte büyümeye gelişmeye çalıştıklarına değinen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat da, " 2 tane marka şehrin kent konseyleri başkanlarını bugün burada ağırlıyoruz. Elbette güçlü belediyeler, güçlü kent konseyleri, sivilleşen yapılar ve her ikisinin de 4'üncü dönemleri. Sivil yapıya sahip olan kent konseylerinin Türkiye'de bazı alışkanlıkları değiştireceğini düşünüyorum. Bu ülkenin sivilleşmesine önemli katkı vereceklerine inanıyorum misafir ket konseyi başkanlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Son açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Albayrak da, 691 gündür Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını belirterek, "691 gündür Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Merkezimizin ismi 691 gündür Süleymanpaşa. Bu ismi bir marka haline getirmeye çalışan, Avrupaya kadar duyulmasına vesile olan Süleymanpaşa Belediyesi ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. En büyük özelliğimiz her yıl göç almamız. Her geçen yıl en az bir Şarköy kadar büyüyoruz. Nüfus artış hızında Türkiye'de 2'nci sıradayız. Önceliğimiz bu göçü Tekirdağlılık bilinci içerisinde bir araya getirmek. Burada da kent konseylerimize büyük iş düşüyor Büyükşehir olarak kent konseylerimizin arkasındayız" ifadelerini kaydetti.

Son olarak da Süleymanpaşa Kent Konseyi gündem maddelerini görüştü ve misafir kent konseylerinin proje ve deneyimleri anlatıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title