Haberler

Süleymanpaşa'da Belkıs Akkale Rüzgarı

Süleymanpaşa Belediyesinin her ay organize ettiği "Süleymanpaşa Hatırası" etkinliğinin ocak ayı konseri Süleymanpaşalıları mest etti.

Süleymanpaşa Belediyesinin her ay organize ettiği "Süleymanpaşa Hatırası" etkinliğinin ocak ayı konseri Süleymanpaşalıları mest etti. Türkiye'nin en önemli sanatçılarından biri olan Belkıs Akkale, icra ettiği türkülerle gönülleri fethetti.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin organize ettiği Süleymanpaşa Hatırası konserleri, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu ve Belkıs Akkale konseri ile devam etti. Yılmaz İçöz Sahnesi'nde gerçekleşen konserin ilk bölümünde Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, ağırlıklı olarak Trakya yöresinden türkülerle salonu dolduran yüzlerce türkü severi coşturdu.

Belkıs Akkale hayan bıraktı

İkinci bölümde ise ömrünü türkülere adamış Belkıs Akkale sahne alarak seyircileri kendine jayran bıraktı. Seher Yıldızı, Bu Gala Daşlı Gala, Babuba gibi çok sevilen türküleri seslendiren Akkale'ye seyirciler hep bir ağızdan eşlik etti. Her türkü sonunda dakikalarca alkışlanan Akkale, konser sırasında sık sık mikrofonu seyircilere uzatarak türküleri bütün salonla birlikte söyledi. Konseri Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri de beğeniyle izledi.

"Türkülerimiz her şeyi anlatmaya yeter"

Konserin son eserinde sahnede Belkıs Akkale'ye eşlik eden Başkan Eşkinat, sanatçıya çiçek takdim etti. Akkale'ye teşekkür eden Eşkinat, "Bizim günlerce konuşsak da yeterince anlatamayacağımız şeyleri türkülerle öyle güzel anlattınız ki hayran olduk. Bazı şeyleri anlamak için türkülerimize kulak vermemiz yeter de artar bile. Geldiğiniz ve bu muhteşem konserle bizi onurlandırdığınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Burada olmaktan çok mutluyum"

Süleymanpaşa'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Belkıs Akkale ise, "Uzun yıllardır bu yörede sahne almamıştım. Davetiniz beni çok mutlu etti. Gurur duydum. Kuliste belediyenizin korosunu dinledim. Gençlerimizin türkülerimize böyle sahip çıkması beni çok etkiledi. Onların türkülerimize dört elle sarıldıklarını gördükçe bu ülkenin geleceğine inancım ve güzel günler göreceğimize dair umudum da artıyor" dedi.

Konser sonunda bir de müjde veren Akkale, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı ile birlikte bazı çalışmalara imza atacaklarını ilk kez açıkladı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Eşkinat Belkıs Akkale Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title