Haberler

Süleymanpaşa Belediyesi Yarın Toplanıyor

Güncelleme:

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince 2015 yılının ilk meclis toplantısı yarın gerçekleşiyor .

Saat 10.00'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıda 17 gündem maddesi görüşülecek.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ OCAK 2015 MECLİS GÜNDEMİ

1- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Köseilyas Mahallesinde yer alan ve tapuda 967 parsel numarada kayıtlı taşınmaz İmar Planlarında yol'da kalmakta olduğu, bu taşınmazların yol alanından çıkarılması ya da kamulaştırılması taşınmazın maliklerinden Feriha BAKIR tarafından talep edildiğinden Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

2- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Aydoğdu Mahallesinde yer alan ve tapuda 21 ada, 30 parsel numarasında
kayıtlı taşınmaza dair sunulan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanması Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından talep edildiğinden Konunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8(b) Maddesi gereğince Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

3- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Eskicami Mahallesi, Cabi Sokak olan sokak isminin karışıklığa neden olması sebebiyle "Cabi Osman Sokak" olarak değiştirilmesi sokak sakinleri tarafından talep edildiğinden Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

4- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Yavuz Mahallesinde yer alan ve tapuda 2362 ada, 61 parsel numarasında kayıtlı taşınmaza dair sunulan Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanması talep edildiğinden Konunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8(b) Maddesi gereğince Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

5- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Yavuz Mahallesi 1330 ada K parselin ihdasen oluşturulmasından sonra 1330 ada 10 parselin yolda kalan kısmı (B parsel) ile takasının yapılması talep edilmiştir. İhdas parseli K parsel 71,26 m2, takasa konu B parsel 20,65m2' dir. Takas Konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

6- Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Eskicami Mahallesi 700 ada, 1 nolu parselde kayıtlı bulunan taşınmaza ait ifraz-yola terk folyesinde b harfiyle belirtilen kısmının Belediyemiz adına, Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından kullanılmak üzere tahsis talebinin Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

7- Mülkiyeti Belediyemize ait Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesinde bulunan tapuda 2314 ada, 249 nolu parselde kayıtlı 95,78m2 yüzölçümlü taşınmazın, Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesinde bulunan tapuda, 2314 ada 249 parselde kayıtlı taşınmazla tevhit edilmek üzere 2314 ada, 249 parsel maliki Şehime Figen YÖNDEN'e satışının yapılması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

8-5393 Sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna 09.04.2014 tarihli Meclis toplantısında seçilen Volkan Berkay ÇAKIR 16.12.2014 tarihli dilekçe ile Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığından dolayı İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğinden istifa etmiştir. İmar ve Bayındırlık Komisyonu 5 kişiden oluşacağından yeni bir üye seçimi ve çalışma süresinin tespiti konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

9- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Zafer Mahallesi Selvili Mescit Sokak Mevkiinde yer alan ve tapuda 68 ada, 57 parselde kayıtlı taşınmazın maliki Fettah ÖZDEMİR taşınmazın İmar Planında yol'da kalmakta olduğunu belirtilerek adına kayıtlı bu yer için tarafına başka bir arsa verilmesini yada bu taşınmazın kamulaştırılmasını talep ettiğinden Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

10-Belediyemiz mücavir alanı içerisindeki yapılardaki asansörler, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından tescil işlemi yapılmaktadır. Asansör tescil işlemi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan ilgili "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" ve "Asansör Yönetmeliği, ilgili Türk Standartları olan TS EN81-1+A3 (elektrikli asansörler), TS EN81-2+A3 (hidrolik asansörler), asansörün monte edildiği yapıya uygunluğu ile ilgili işlemler 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili diğer kanunlara göre yapılmaktadır. Asansör tescil işleminde, referans alınan standart, yönetmelik ve kanunda "akülü kata getirici sistem" ve "hız kontrol cihazı (inverter)" kullanımı zorunlu değildir. Kata getirici sistem, asansörün enerjisi/elektriği kesildiğinde asansör kabinini en yakın kata getiren sistem olup insan sağlığı açısından fayda sağlamaktadır. Hız kontrol cihazı ise kalkış-duruş-seyir hallerinde, farklı hızlarda asansör kabinini çalıştırdığından, seyir konforu ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bahsedilen avantajlarından dolayı 01.01.2015 tarihi itibari ile yapı ruhsatı alınmış yapıların, asansör tescil işleminde, ilgili standart, yönetmelik ve kanunlara ilaveten, kata getirici sistem ve hız kontrol cihazının kullanımının zorunlu hale getirilme konusunun Belediyemiz Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

11-2015 yılı Bütçe Kararnamesinin 10/a-b maddesinde Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi ile İlan ve Reklam Vergisinin ödeme sürelerinin 10/a Maddesi Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisinin 1. Taksit 01/06/2015 2.Taksit 30/11/2015 10/b Maddesi İlan ve Reklam Vergisinin 1. Taksit 02/03/2015 2. Taksit 31/07/2015 olarak değiştirilmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

12-2872 Sayılı Çevre Kanununun 11. maddesinin 14. fıkrasının "Büyükşehir Belediyeleri ve belediyeler evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak işletmek veya işlettirmekle yükümlüdürler. Bu hizmetten yararlanan ve/veya yararlanacaklar, sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlüdürler. Bu hizmetten yararlananlardan, Belediye Meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınır. Bu fıkra uyarınca tahsil edilen ücretler, katı atıkla ilgili hizmetler dışında kullanılamaz" hükmü ile 27.10.2010 tarih ve 27742 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usül ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğinin Evsel Katı Atık İdarelerinin Görev ve Yetkileri başlıklı 8. Maddesinin "(1) Evsel Katı Atık İdareleri; a) Evsel katı atık hizmetlerini vermek veya verdirmekle, b) evsel katı atık hizmetlerine ilişkin tarifeleri belirlemekle, c) evsel katı atık ücretini toplamakla yükümlüdürler." Hükmü ve adı geçen kanun ve Yönetmeliğin sair hükümleri ile; Büyükşehir Belediyeleri ve belediyeler evsel katı atık hizmetlerini vermek veya verdirmek, evsel katı atık hizmetlerine ilişkin tarifeleri belirlemek ve evsel katı atık ücretini toplamakla yükümlü kılınmıştır. Büyükşehir ilçe belediyeleri katı atıkları ayrıştırarak toplamak ve taşımakla hükümlü kılınmış olup, Katı Atıkların Bertarafı ise Büyükşehir Belediyesine aittir. 2015 yılında alınacak yıllık Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Ücretleri olarak maliyet hesabı yapılmıştır. Ancak tarifeler Meclise yazılırken bertaraf ifadesinin sehven yazıldığı tespit edilmiş olup, alınan meclis kararından bertaraf ifadesinin çıkartılarak Yıllık Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Ücretleri olarak değiştirilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.

13- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ATS medikal, Yeniyurt Geri Dönüşüm, Oluşum Geri Dönüşüm firmaları tarafından toplam 15 adet tekerlekli sandalye bağışlanması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

14- Sokak Hayvanlarının toplanması ve rehabilitasyonu hizmetleri için 3 adet panelvan araç alımına ihtiyaç duyulduğu Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir. 237 sayılı Taşıt Kanunu'nun 10. Maddesine (Ek cümle: 3/7/2005-5393/85 md.) göre 2015 yılı satın alma programına alınması ve T cetveline kayıt edilmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.
15- 6360 sayılı Kanuna göre Belediyemiz yeni kurulmuş olup kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi adına 5 adet Kamyon, 1 adet asfalt robotu (kamyon üstü), 2 adet greyder, 3 adet bekoloader kepçe, 2 adet bekoloader kırıcı aparatı, 1 adet asfalt kesme makinası, 1 adet lastik tekerlekli yükleyici en az 200 HP gücünde, 1 adet toprak silindiri (10 tonluk) iş makinalarının alınmasına ihtiyaç duyulduğu Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir. 237 sayılı Taşıt Kanunu'nun 10. Maddesine göre belirtilen kamyon ve iş makinalarının 2015 yılı bütçe T cetveline dahil edilmesi ve satın alma programına alınması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması
16-Belediye Meclisinin Aralık ayında yapmış olduğu toplantısında Belediyemiz İhtisas Komisyonlarına havale edilen evrakların Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.
17-Belediye Başkanlığımıza 3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere havale edilen plan değişikliği tekliflerinin ve Belediyemiz birimlerinden gelen, Mecliste görüşülmesi gereken evrakların görüşülerek karara bağlanması.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleymanpaşa Hürriyet Tekirdağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title