Haberler

Süleymanpaşa Belediyesi'nden Kardeş Şehir Kesckemet'e Anlamlı Destek

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, 2018 Avrupa Gençlik Başkenti finaline kalan kardeş şehri Kecskemet Belediyesi’ni desteklemek adına program düzenledi.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, 2018 Avrupa Gençlik Başkenti finaline kalan kardeş şehri Kecskemet Belediyesi'ni desteklemek adına program düzenledi.

Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen destek programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz, Kesckemet Belediyesi'ni temsilen Genç Meclis üyesi Matyas Nemscik ve proje sorumlusu Farkaj Gabor ve Kent konseyi üyeleri katıldı.

"KARDEŞ BELEDİYE KAVRAMI BİR ANLAM KAZANSIN DİYE UĞRAŞIYORUZ"

Gerçekleştirilen destek programında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu heyecanlı bir durum, çünkü ilk defa yapılan bir şey. Kardeş Belediye kavramı bir parça anlam kazansın diye uğraşıyoruz. Önce Kavala Belediyesi ile başladık, 11 yıldır Tekirdağ Belediyesi'nden süre gelen kardeşliğe bir anlam katma yolunda önemli adımlar attık. Burada ilk defa bir müjdeyi de vermek isterim, önümüzdeki yıl 19 Mayıs tarihinde Yunanistan ve Türkiye'nin Klasik Otomobil Kulüpleri ortak bir ralli yarışı düzenleyecekler ve ralli yarışlarının adı 'Süleymanpaşa Kavala Rallisi' olacak. Bu projenin iki kardeş şehri birbirlerine yaklaştıracak önemli bir adım diye düşünüyorum" dedi.

"KARDEŞLİĞİN GEREĞİ OLARAK KESCKEMET ŞEHRİNE DESTEK VERECEĞİZ"

Bir çok şehir arasında finale kalmanın zor olduğunun altını çizen Başkan Eşkinat, "Geçen ay biz festival için Kesckemet'e gittiğimizde bay Gabor, geçen sene Avrupa Birliği'nden 'Sivil Toplum Kişisi' ödülünü almış bir dostumuzdur. Gerçekleştirdiği sunumda Kesckemet şehrinin 2018 yılında 'Avrupa Gençlik Başkenti' adayı olduğunu ve finale kaldıklarını ifade etti. Biraz araştırdığımızda şunu gördük, bizim ülkemizden de katılan İstanbul, Erzurum, Ankara gibi belediyeler vardı. Bunların arasından finale kalabilmek önemli bir işti. Şunu düşündük. Kardeş şehrimiz buradaki kardeşlerine bu süreci anlatmalıydı. İkincisi de kardeşliğin gereği bu yola çıkmış olan Kesckemet şehrine kardeşleri olarak gereken desteği verebilmekti. Şimdi bu toplantının ardından sadece biz Süleymanpaşa olarak değil bütün Trakya'dan gelen Kent Konseyleri, diğer ilçe belediyelerimiz ile beraber Kesckemet'e katkı verebilmek için bir süreç başlatacağız" diye konuştu.

Programda, Kesckemet Belediyesinin Genç Belediye Meclis Üyesi Matyas Nemscik ve proje sorumlusu Farkaj Gabor katılımcıları projenin başlangıç süreci hakkında bilgilendirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kadir Albayrak Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title