Haberler

Süleymanpaşa Belediyesi Birinci Yılını Kutladı

Tekirdağ'ın büyükşehir olması ile yeni kurulan merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi'nin birinci yılı dolayısıyla tarihi belediye binasının bahçesinde kokteyl düzenlendi.

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı öğrencilerinin davul şovu ile başlayan kokteyl, bölge şampiyonu olarak Türkiye Finallerinde mücadele etmeye hak kazanan Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa'da insanların mutlu yaşaması için elinden geleni yapacaklarını belirterek, "Biraz önce davul şovu yapan davulcularımız bizim konservatuarımızın öğrencileri. Dün Kırklareli'nde şampiyon olan ekip Süleymanpaşa Belediyesi'nin ekibi. Size ikram edilen gıdalar Süleymanpaşa Belediyesi'nin Aşevi'nde hazırlandı. Bu bahçe bizim bahçemiz, bu şehir bizim şehrimiz ve biz burayı güzelleştirmek için geldik. Biz burada, Süleymanpaşa'da mutlu insanlar olması için el ele verdik. Bugün karışık duygular içindeyiz. Bir taraftan ne kadar çabuk geçti bir yıl derken, bir taraftan da bir yıl içinde ne kadar çok şey yapmışız ne kadar çok şey sığdırmışız diyor, daha da fazlasını yapmak istiyoruz. Önümüzde daha 4 yıl var. Basın mensupları ile basın toplantısında buluştuk. Yardımcım Berkay Çakır yaptığı sunumda bizim sadece kültüre, sosyal olaylara, sanata, çevreye duyarlı olmadığımızı, sizin hiç görmediğiniz bu şehrin planlanması ile ilgili imar işlerinin ne kadar uzun zamandan beri yoğun bir faaliyet içinde olduğunu ilk defa basınla paylaştı. Biz Süleymanpaşa'nın bütün yerleşim yerlerini sahil kesimleri ile yurt içinde ve yurt dışında mukayesesini yaparak bu şehri nasıl geliştireceğimizi hangi arterler üzerine oturtacağımızı ciddi bir biçimde hazırladık. Bu bir anlamda ektiğiniz meyve ağacına benziyor. Ağacı ekiyorsunuz, suluyorsunuz sabırla bekliyorsunuz ve sonra lezzetli meyveleri yiyorsunuz. Bizim bir yılımız planlamakla programlamakla geçti. Size şunun sözünü rahatlıkla verebilirim. Süleymanpaşa Belediyesi bir yıllık bir belediye gibi değil oturmuş bir belediye gibi sosyal ve kültürel etkinlikleri sağlam, düzenli, ayakları yere basan bir belediye. İmrenilerek bakılan bir belediye. Ben belediyemle, ekibimle ve yaptıklarımla gurur duyuyorum" dedi.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA ANNE KARNINDAKİ BEBEĞE GIDA DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Bebek sahibi olan ailelere yönelik çalışmaları olduğunu belirten Başkan Eşkinat, "Daha annesinin karnındaki bebekten beslemeye başlayarak annelerimize gıda yardımı desteği yaparak, Türkiye'de ilk defa Süleymanpaşa'da bebeğin henüz anne karnında beslenmesine yönelik bir proje yaptık. Önümüzdeki günler bu projeyi gerçekleştireceğiz. Her yeni doğan Süleymanpaşalı'ya verdiğimiz Süleymanpaşa Belediyesi'nin hoş geldin bebek paketi gibi. Onunla da yetinmiyoruz. Geçen haftadan itibaren dünyaya Süleymanpaşa'nın bebeğini getiren, puset alamayan ailelere de yine Türkiye'de ilk defa Süleymanpaşa Belediyesi olarak bebek arabası armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"OLGUN KART İLE 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ÇAYINI İÇİP GAZETESİNİ OKUYACAK"

Tüm yaş kategorilerine hitap ettiklerini vurgulan Başkan Eşkinat, 65 yaş üstüne de yönelik olgun kart projesini geliştirdiklerini ifade ederek, "Anne karnından doğumdan okuldan yaşlanana kadar şimdi de olgun kart hazırlıyoruz. 65 yaş üzeri tüm Süleymanpaşalılar bu kartın sahibi olacaklar. Düzenli olarak gelip bu kartla çay kuponlarını alacaklar. Bu kuponlarla bugün kurduğumuz Mutlu Kent A. Ş. 'nin işleteceği çay bahçelerinde Süleymanpaşa'nın olgun insanları ama asla yaşlı olmayan insanları ağız tadıyla ücretsiz bir şekilde çaylarını içecekler, gazetelerini okuyacaklar. Tıpkı her sabah işe gidenlerin çorbalarını ücretsiz bir şekilde içtikleri gibi" diye konuştu.

Çorba çeşmelerinin şehir genelinde yaygınlaşacağını belirten Başkan Eşkinat, "Çok hoşuma gidiyor. 'Çorbacı Ekrem' demişler. Harika bir şey. Şimdi iki tane daha şube açıyorum. Bir tanesi bize misafir olan 18 bin üniversite öğrencisi için Namık Kemal Üniversitesi önüne Değirmenaltı Mahallemize, diğeri de işçi servislerimizin yoğun olarak kalktığı Tekira'nın olduğu meydana. Çorbalarımız akmaya devam edecek" ifadelerini kaydetti.

Aşevinde sağlıklı gıdalar hazırlandığını ifade eden Başkan Eşkinat, giyim mağazasının da büyük ilgi gördüğünü belirtti.

"BAŞIMIZ DİK SÜLEYMANPAŞALI OLMANIN GURURUYLA DOLAŞIYORUZ"

Süleymanpaşalı olmanın gurur verici olduğunu belirten Başkan Eşkinat, "Size çok temiz bir şehir yaptık üstelik yarı fiyatına. Çünkü biz bu şehrin bize emanet edilen parasını kendi gözümüzden bile sakınırız. Biz sadece adımıza değil şehrimize de laf gelecek diye ödümüz kopan insanlarız. O kadar rahatız ki az da olsa uykumuzu almak için yatağa başımızı koyduğumuzda çok rahat yatıyoruz. Çünkü bizim vicdanımız o kadar rahat ki biz kimseyi kayırmadık, kimseye ayrımcılık yapmadık. Bize emanet edilen şehre vereceğimiz katkıdan çalmadık. Bu şehrin zamanından da çalmadık, parasından da çalmadık emeğinden de çalmadık. Ne zaman sokağa çıksak göğsümüz dik, başımız dik Süleymanpaşalı olmanın gururuyla dolaşıyoruz. Yeni kurulan bir belediyenin sağlam temellere oturabilmesi için çok fazla gezemedik. Biraz koltuğa bağlı kaldık. Artık birinci yılımızı doldurduk. Belli yetkilerimizi devrediyoruz. Bundan sonra belediyeye biraz daha zor gireceğiz. Bizim yapmacık hiçbir şeyimiz yok. Engelsiz bir kent derken biz engelliler üzerinden politika yapıp oy devşirenlerden değiliz. Biz mercimek nohut dağıtanlardan da değiliz. Ama biz mahallesindeki aç komşusunun sorununu hisseden, onunla paylaşan, ekmeğini ortadan bölmesini bilen anlayışın neferleriyiz. Ben belediye meclisimle, personellerimle 1 yıl boyunca verdiğim hizmetten razıyım. Siz de bizden razıysanız bizi çok mutlu edersiniz" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın konuşması uzun süre alkış alırken Başkan Eşkinat'ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin çalışmalarından memnun olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Elimizden geldiğince ne Ekrem ne ben icraatlarımızda asla siyaset yapmadık. Çünkü aldığımız görevin siyasi rant meselesi olmaması gerektiğini biliyoruz. Elbette bizi buraya getiren partililer yaptığımız icraatlardan gurur duyacak ama biz siyaset yapmamaya özen gösteriyoruz. Lütfen bize siyasetin içinde tenkitlerde bulunmasınlar. Biz şuanda geçen seneki değiliz. Şuanda ben çok güçlü bir Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak konuşuyorum. Artık sistemini tamamlamış, bütün daire başkanları ve ekipleri ile çalışan güçlü bir başkanım ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı da şuanda çok güçlü olan Ekrem Eşkinat'ın her zaman sonuna kadar arkasındadır" ifadelerini kullandı.

Başkan Eşkinat ve Başkan Albayrak'ın konuşmalarının ardından Başkan Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat tarafından Süleymanpaşa Belediyesi'nin birinci yaş pastası kesildi. Slayt gösterileri, konservatuar öğrencilerinin müzik dinletisi, çeşitli ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekimi ile Süleymanpaşa Belediyesi'nin birinci yaşı kutlamaları sona erdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın organizasyonunda gerçekleşen kokteyle, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Süleymanpaşa Kent Konseyi üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Süleymanpaşa Belediyesi Birim Müdür ve personelleri, Süleymanpaşa ilçesi muhtarları, partililer, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title