Haberler

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosundan Unutulmaz Konser

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu Nevzat Avcı Şefliğinde TRT ses sanatçısı Salih Demirci’nin de katılımıyla unutulmaz bir konser verdi.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu Nevzat Avcı Şefliğinde TRT ses sanatçısı Salih Demirci'nin de katılımıyla unutulmaz bir konser verdi.

Belediye Kültür Merkezinde 3 ayrı bölümden oluşan konserde 'Nihavend fasıl' bölümünde Tanburi Osman Bey'in Nihavend Peşrev, Hacı Arif Bey'in Ahteri Düşkün Garip Aşıkı Avareyim, Zeki Duygulu'nun Ayrıldı Gönül Şimdi Yine Bir Tek Eşinden, Sermüezzin Hafız Hakkı Bey'in Nerelerde Kaldın Ey Servi Nazaım, Rahmi Bey'in Saçlarına Bağlanalı Ey Peri ve Faize Engin'in Kız Sen Geldin Çerkeş'ten eserleri koro halinde seslendirildi.

İkinci bölümde koro ve solo eserler seslendirilirken, koro tarafından Muzaffer İlkar'ın Şarkılar Seni Söyler Dillerde Nağme Adın, Solist Sevan Tabanlı tarafından Neveser Kökdeş'in Neden Bilmem Bu İptila, Solist Abdullah Başaran tarafından Zeki Müren'in bir Gönül Hikayesi Anlatırdı Gözlerin, Solist Berrin Gökalp tarafından Yılmaz Yüksel'in Gönlüme Gir Doğ Güneşim ve Solist Dağıstan Kılıçaslan tarafından Necdet Tokatlıoğlu'nun Dünyada Biricik Sevgilim Sensin adlı eserleri sanatseverleri mest etti.

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen konserin son bölümünde ise TRT Sanatçısı Salih Demirci sahneye çıktı. Demirci, Sadettin Kaynak'ın Tamburamın İnce Kıvrak Beli Var, Sadi Hoşses'in Bağa Girdim Ay Çıktı ve ananonim eser Benli'yi Aldım Kaçaktan eserlerini seslendirerek sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Şef Nevzat Avcı'ya unutulmaz bir gece yaşattıkları için teşekkür ederek çiçek sundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Demirci Süleymanpaşa nevzat avcı Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title