Haberler

Süleymanbeyler Köyü'nde Camii Yapımına Başlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler Köyü'nde bir süre önce yıkılan eski caminin yerine yenisinin yapılması çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler Köyü'nde bir süre önce yıkılan eski caminin yerine yenisinin yapılması çalışmalarına başlandığı bildirildi. Köy muhtarı İsmail Günaydın caminin temelinin atılmasının ardından köylülere aşure dağıttı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler Köyü'nde yıkılan eski caminin yerine yenisi yapılıyor. Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın yeni caminin temellerini attıklarını belirterek, çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti. Temel atma töreni sonrası Süleymanbeyler Köyü'nde her yıl düzenlenen geleneksel aşure günü dolayısıyla köylülere aşure dağıtıldı. Aşure Günü'ne katılan Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Muharrem ayının hem yas hem de bereket ayı olduğunu ifade etti. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı köy muhtarı İsmail Günaydın ile vatandaşları kutladığını ifade eden Erdoğan "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı ilahi bereket, keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Böyle bir günün Subaşı'nda geleneksel hale gelmesi Muharrem ayına vermiş olduğumuz önemin en büyük göstergesi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın ise merkez caminin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek akabinde her yıl olduğu gibi bu yılda aşure günü düzenlediklerini söyledi. Cami inşaatı hakkında bilgiler veren Günaydın, projesi Mimar Mustafa Kumaş ile İnşaat Mühendisi İbrahim Sezer tarafından hazırlanan caminin 200 metre kare ve 3 katlı olacağını belirtti. Süleymanbeyler'in ilçenin hem coğrafi hem de nüfus bakımından en büyük köyü olduğunu dile getiren Günaydın "Süleymanbeyler Köyü beş mahalleden oluşmakta. Nüfus olarakta ilçenin en büyük köyü. Köyümüzde nüfusun artması ve ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle merkez camimizin yeniden yapılması için eskisini yıktık. Yenisinin temelini de attık. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Köyümüz nüfus ve konum itibariye çekim merkezi konumunda; dolayısıyla sorunlarımızda tıpkı projelerimiz gibi büyük oluyor. Yapmaya çalıştığımız işlerde hayırsever vatandaşlarımızın desteği çok önemli. Gerek işadamları, gerek kurum yöneticileri büyük ölçüde yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bir kez daha sizin aracılığınızla her birine çok teşekkür ediyorum. Dışarıdan bakıldığı zaman ismimiz köy ama bahsettiğim gibi ihtiyaçlarımız köy imkanları ölçüsünde karşılanamayacak düzeyde. Beş mahallemiz mevcut ve her biri geniş bir alanda yer alıyor. Dolayısıyla bizim hizmet götürme noktasında çok büyük çaba sarf ettiğimiz herkes tarafından bilinmekte. Bize güvenen, bizimle yol alan dostlarımıza, vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Günaydın Hasan Erdoğan Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title