Haberler

Süleyman Soylu Burdur'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, IŞİD tarafından Musul’da 38 gün önce konsolosluğun basılması sonucu rehin alınan 49 Türk vatandaşının Türkiye’ye getirilmesi için tüm birimlerin ciddi bir çalışma yaptığını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, IŞİD tarafından Musul'da 38 gün önce konsolosluğun basılması sonucu rehin alınan 49 Türk vatandaşının Türkiye'ye getirilmesi için tüm birimlerin ciddi bir çalışma yaptığını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Burdur'a geldi. Burdur'da olmaktan mutlu olduğunu, Türkiye'nin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu güzel heyetle bu sabah burada birlikte olduğum için çok mutlu oldum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. İnşallah dualarımızla dünyanın her tarafında olduğu gibi mazlumlara, Filistin'de Gazze'de yaşanan, Afrika'nın birçok ilinde yaşanan bu insanların mağduriyetini de katar ve güçlü, müreffeh, demokrat ve önce Türkiye ile yarınlara ait bir anlayışı hep beraber Türkiye'den güçlü bir ses bekleyenlere buradan iletmek fırsatını Cenab-ı Allah iletmek fırsatını verir" dedi.

MUSUL'DAKİ TÜRK REHİNELER

IŞİD tarafından Musul'da 38 gün önce konsolosluğun basılması sonucu rehin alınan 49 Türk vatandaşının, Türkiye'ye getirilmesi için tüm birimlerin ciddi bir çalışma yaptığını vurgulayan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Türkiye ilk günden itibaren bu meseleyi takip etmektedir. Bunun üzerinden siyaset geliştirmeye çalışan bir muhalefet var. Türk pilotlarımızın başına da gelmişti. Büyük ülkelerin başına bu olaylar geldiği zaman, büyük devletlerin politika anlayışını ortaya koyarlar. Hemen tepki koyan bir anlayışı gerçekleştirmezler. Muhalefet diyor ki, sıkıştırıyor, şunu söyleyin, bunu söyleyin, bu bir zavallılık işaretidir. Orada insanlarımız var ve bunlardan bir tanesinin kılına zarar gelmesin istiyoruz ve sağ salim Türkiye'ye getirmek istiyorum. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bir taraftan sorumlulukla hareket eden iktidar anlayışı, bir taraftan da sorumsuzlukla hareket eden bir muhalefet anlayışı söz konusudur. Onların yaptıklarının ve söylediklerinin yanlış olduğunu biliyor, bizim söylediklerimizin de sorumlu tutarlı ve doğru bir davranış olduğunu biliyoruz. Her an oradaki meselelerin ne noktada olduğunu takip ediyor ve biliyoruz. Oradaki vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi, Türkiye'ye getirmek konusunda gerekli tüm birimlerimiz ciddi bir çalışma uyumu içindeler. İnşallah yakın zamanda sonuç alınacaktır." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Türkiye Burdur Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title