Haberler

Süleyman Demirel Devlet Töreniyle Anıldı (2)

Adını TAŞIYAN ÜNİVERSİTEDE DE ANILDI

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Mahallesi'nde Çalcatepe'deki mezarı başında düzenlenen törenin ardından, ikinci tören adını taşıyan üniversitede düzenlendi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, eski valiler, siyasetçiler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören öncesi katılımcılara Süleyman Demirel'in seramikten yapılan mini fötr şapkası ile hayatının anlatıldığı DVD dağıtıldı.

SEVDİĞİ TÜRKÜLER ÇALINDI

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü'nden iki sanatçı, Demirel'in sevdiği türkülerden 3 ayrı dinleti sundu. İlk Isparta yöresine ait 'Evlerinin Önü Mersin' adlı türkü saz ve gitar eşliğinde sunuldu. Ardından 'Ardıçtandır kuyuların kovası' ve Azeri bir türkü enstrümantal olarak çalındı. Sonrasında ise Süleyman Demirel Üniversitesi'ni tanıtan kısa bir film izletildi.

DULUPÇU: ONUN ADINA YAKIŞIR BİR ÜNİVERSİTE OLDUK

Programın açış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu şunları söyledi:

"Sizlere 'Süleyman Demirel'in gönül dostları' diye hitap etmek istiyorum. Sayın Demirel'in izlerini farklı yerlerde mutlaka hayatımızda hissediyoruz. Şu anda konuştuğum kürsüden sayın Süleyman Demirel dünyaya defalarca seslendi, yüzlerce mesaj verdi. Sayın Demirel 'Adımın bulunduğu yerde mükemmeliyeti ararım' demişti. Yine bu kürsüden seslenmişti. SDÜ de kendine sayın Demirel tarafından verilen bu misyonu kendine şiar edindi. ve yaptığı faaliyetlerde hep en iyi olmayı yeğledi. SDÜ bugün Türkiye'nin en hızlı gelişen üniversitesi olmuştur."

Süleyman Demirel'in yaptığı yolların eskiyeceğini, üzerine başka beton atılacağını, yaptığı barajların belki yenileneceğini ifade eden Prof. Dr. Dulupçu, "SDÜ bugün itibariyle tam 175 bin mezuna sahip. ve her birinin diplomasında Süleyman Demirel'in adı yer alıyor. Onun için sizlerden şöyle bir ricam olacak. Lütfen Süleyman Demirel Üniversitesi'ni kendi üniversiteniz bilin" diye konuştu.

AZERBAYCAN'DAN SELAM GETİRDİM

Azerbaycan'dan gelen Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov da kısa bir konuşma yaptı. Emiraslanov şöyle dedi:

"Aziz kardaşlar. Büyük Türkiye'nin inşası için sayın Süleyman Demirel ömrünce çalışmış, hizmet etmiştir. Azerbaycan-Türkiye dostluğu adına unutulmaz katkılar sunmuştur. Isparta'ya kardeş topraklardan selam getirdim. Süleyman Demirel insanların kalplerinde daima yaşayacaktır. Türki Cumhuriyetlerin kalbinde yaşayacaktır. Azerbaycan'da izleri var ve yaşayacaktır."

Konuşmaların ardından 'Süleyman Demirel'i Hatırlatmak' adıyla bir kısa film gösterimi yapıldı. Filmde Demirel'in SDÜ'de yaptığı bazı konuşmalar ile Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nden enstantaneler yer aldı.

Program sonunda Prof. Dr. Ayşegül Komşuoğlu, TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, Dr. Aylin Cesur ve yazar Hulusi Turgut'un konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi. Panelistler Demirel hakkında bilgiler verdi, anılarını paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel İslamköy Isparta Atabey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title