Haberler

Süleyman Demirel Ankara İçin İlhan Kesici'yi Önerdi

Güncelleme:

CHP'de, yerel seçimlere hazırlık sürecinde merkez sağ kökenli isimlerin partiye daveti yeniden gündemde. ANAP ve DYP'de siyaset yapmış görev almış 200'e yakın isim, CHP'ye özel olarak davet edilecek. Bu hamlenin ardından eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in Kılıçdaroğlu'na Ankara için İlhan Kesici'yi önerdiği ortaya çıktı.

ANKARA İÇİN SÜRPRİZ İSİM

Ankara adayının merakla beklendiği CHP kulislerinde bir de sürpriz yaşandı. Eski milletvekili İlhan Kesici'nin adı yeniden gündeme gelirken, Kesici isminin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından önerildiği öne sürüldü. Ancak kulislerde Kesici'nin adaylığına ihtimal verilmiyor. CHP, yerel seçimlere hazırlık sürecinde yeniden "merkez sağ" siyasetçilerin kapısını çalacak. Bir süre önce Kılıçdaroğlu'nun "DYP'li, ANAP'lı, DP'li aydın, ülkesini seven, ülkesi için bedel ödemeyi göze alan bütün yurttaşlarımı 6 okun, CHP'nin şemsiyesi altına bekliyorum" çağrısı doğrultusunda partide bir süredir çalışmalar yürütüldüğü ortaya çıktı.

TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu bir süre önce kurmaylarına ANAP ve DYP çatısı altında önceki dönemlerde milletvekilliği, belediye başkanları ve genel merkez yöneticiliği yapan, "CHP'nin değerlerine uygun olacağı değerlendirilen siyasetçilerin" belirlenmesi talimatı verdi. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren isimler, 200'ü aşkın eski merkez sağ siyasetçinin isim ve iletişim bilgilerini Kılıçdaroğlu'na iletti. Bu isimlerin tek tek partiye davet edilmesi için çalışmaların sürdüğü ve yerel seçim öncesinde bu davete olumlu bakabilecek isimlerle geniş bir katılım töreni düzenlenmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

PARTİ İÇİNDE ELEŞTİRİ

Parti içinde "merkez sağ"a açılma olarak tanımlanan bu çalışmaların partide bazı isimleri rahatsız ettiği öğrenildi. Bazı "sol kanattan" partililer, "Merkez sağa açılma daha önce de denendi, ancak partiye bir oy katkısı sağlamadı" diyerek tepki gösterirken, daha önce partiye merkez sağdan geçen ve milletvekili adayı olarak gösterilen İlhan Kesici, Edip Safter Gaydalı, Lütfullah Kayalar, Sinan Aygün ve Turhan Tayan gibi isimlerin partiye katkı sunmadığı iddia etti.

DEMİREL RİCASI

Öte yandan Ankara adayının henüz netlik kazanmaması nedeniyle isim arayışının sürdüğü ortaya çıkarken, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eski milletvekili İlhan Kesici'yi, Kılıçdaroğlu'na önerdiği iddia edildi. Parti kulislerine yansıyan bilgiye göre Kesici'nin Ankara'dan aday olmasının değerlendirilmeye bu telefon nedeniyle alındığı belirtildi. Ancak Kesici'nin aday olarak gösterilmesine sıcak bakılmadığı ifade edildi.

MANSUR YAVAŞ GERİ ÇEVİRDİ

2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara adayı olan Mansur Yavaş'ın isminin de bir süre öncesine kadar CHP kulislerinde Ankara adayı olarak konuşulması dikkatleri çekti. Yavaş'ın, CHP yönetimine, "Siz, sol bir partisiniz. Ben hayatım boyunca sağda siyaset yaptım. Sizin partinize uygun bir aday olmam" diyerek daveti geri çevirdiği öğrenildi. CHP'de Ankara adayının kim olacağının ay sonu netleşebileceği ifade edilirken, parti kulislerinde Kesici'nin dışında bu görev için Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Yalçın Karatepe ve eski Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın isimleri geçiyor. Aday adaylığını açıklayan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ın da çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

"GENEL BAŞKANI KIRAMADIM"

Genel Başkan Yardımcılığı görevinden 23 Ekim günü istifa ettiğini duyuran CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, dün sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, görevine döndü. Kılıçdaroğlu'nun, "İstifanızı onaylamadık. Göreve devam etmenizi istiyorum" sözleri üzerine Halıcı, istifa dilekçesini geri aldı. Görüşmede Halıcı'nın istifasına karar verdiği toplantıda vurguladığı şikayetlerin ise ele alınmadığı öğrenildi. Halıcı, "Genel Başkan göreve devam etmemi istedi, kendisini kıramadım. Göreve devam ediyorum. Görev alanım doğrultusunda çok önemli projeler yürütüyoruz. Gerek genel merkezi gerek örgütü bütün süreçleri intranete taşıdık. CHP, bu konuları Türkiye'de dünyada ilk defa önemseyen, hayata geçirilmesinde fikirsel olarak start veren bir parti. Şu an var gücümüzle çalışmaya, halkımızın bizden beklediği çok önemli bir görev var. AKP iktidarının demokratik yoldan değişmesi konusunda üzerimize düşen büyük bir görev var. Önümüzde üç tane seçim var. Bütün partiye görev düşüyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Demirel Emrehan Halıcı İlhan Kesici Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title