Haberler

Şule Yüksel Şenler İçin Saygı Gecesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, "Bir Nesli Yoğuranlar" başlıklı etkinlikler kapsamında bu ay, yazar ve gazeteci Şule Yüksel Şenler'i ağırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, "Bir Nesli Yoğuranlar" başlıklı etkinlikler kapsamında bu ay, yazar ve gazeteci Şule Yüksel Şenler'i ağırlayacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bir Nesli Yoğuranlar" başlıklı programın aralık ayı konuğu Şenler olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği "Bir Nesli Yoğuranlar: Şule Yüksel Şenler" adlı program, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 27 Aralık Pazar günü saat 19.00'da düzenlenecek.

Sunuculuğunu Kübranur Uslu'nun yapacağı etkinlik, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Şule Yüksel Şenler'in hayatı ve edebi serüveninin anlatılacağı belgesel gösteriminin ardından Müzeyyen Taşçı, M. Fatih Dursun Alev, Ekrem Kızıltaş, Demet Tezcan, Gültekin Sarıgül ve Merve Kavakçı, Şenler'in hayatı, yazarlığı, gazeteciliği ve dava insanlığına dair konuşmalar gerçekleştirecek.

Halka açık ve ücretsiz olacak gecenin sonunda katılımcılara yazarın "Bize Ne Oldu" adlı kitabı dağıtılacak.

Şule Yüksel Şenler

Şule Yüksel Şenler, Kayseri'de 29 Mayıs 1938'de dünyaya geldi. Aslen Kıbrıslı olan yazar, küçük yaşta ailesiyle İstanbul'a yerleşti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıftayken annesinin ani rahatsızlığı nedeniyle bırakmak zorunda kalan Şenler, kendini yetiştirmeye devam etti. Bir yandan okurken diğer yandan yazmaya başladı. Deneme ve öykülerini Safa Önal'ın hazırladığı Yelpaze dergisine gönderdi ve yazarlığa ilk adımını attı. 21 yaşında iken Kadın gazetesinde "Duyuşlar" köşesini yazmaya başladı. Daha sonra Gökhan Evliyaoğlu ve Peyami Safa gibi dönemin ünlü yazarlarının da içinde bulunduğu Yeni İstanbul gazetesinin gençlik köşesinde yazmaya başladı.

Şule Yüksel Şenler'in "Huzur Sokağı" adlı eseri 1 milyondan fazla satış rakamına ulaştı. Eser aynı zamanda 1970'te "Birleşen Yollar" adıyla yönetmen Yücel Çakmaklı tarafından filme çekildi. Şenler için, yazar Demet Tezcan, "Bir çığır öyküsüdür Şule Yüksel Şenler" adlı eseri kaleme aldı.

Yazarın eserleri şunlar:

"Gençliğin Izdırabı", "Hidayet", "Bize Ne Oldu", "İslam'da ve Günümüzde Kadın", "Her Şey İslam İçin", "Uygarlığın Gözyaşları", "Kız ve Çiçek", "Sağ El Bir Bilinçli Öğretmen", "Yılanla Tilki" ve "Huzur Sokağı".

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Şule Yüksel Şenler Kadir Topbaş Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title