Haberler

Şule Perinçek: "Ermeni Soykırımı Büyük Bir Yalandır"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, İzmirli basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, İzmirli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Strazburg mahkemesinden çıkan karara sevindiklerini belirten Şule Perinçek, "Bundan sonra Avrupa'da özgürlüğü tekrardan yazdık" dedi.

Vatan Partisi İl Başkanlığını ziyaret eden Şule Perinçek, 10 yıllık bir mücadelenin sonucunun alındığını belirterek "Dün Strazburg'daydık. Milletimiz adına büyük bir başarıydı. Mahkeme kararı, dış güçlerin diz çöktüğü karar anlamına geldi. Devletler bizi kabul etmek zorunda kaldı. Düşünceyi açıklama özgürlüğüdür. Ermeni soykırımı büyük bir yalandır diyebiliriz bundan sonra. Özgürlüklerin kaynağı denilen Avrupa'ya yeniden kendi köklerini hatırlattık. Bir diğer önemli konu bu mahkemenin kabul ettiği bir gerçek daha var. Mahkeme 'bu bir soykırım değildir' yorumunu getirdi. Yahudi soykırımına benzemiyor diyor. Soykırım suçu bir tek Yahudi soykırımı için yapılmıştır. Ermeni tehciri soykırım olarak görülmemektedir. Yahudi ve Ermeni soykırımı ile ilgili aralarında bir benzerlik yoktur. Avrupa devletleri bunun soykırım olmadığını bilmiyorlar mı bizden daha iyi biliyorlar."

Türk milletinin soykırım yapmadığını anlatan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz vatanımızı savunduk. Sınırlarımızı değiştirme amacı güdüldüğünde Türkiye'nin ve Orta Doğu üzerinde oyunlar hayata geçtiğinde biz yapamazsınız diyeceğiz. Onlarda o zaman diyecek ki siz zamanında soykırım yaptınız şimdi de bunu yapıyorsunuz. Bu mahkeme ile dış güçlerin planlarını bozduk. Amacımız bir tarihi gerçeği dünyaya kabul ettirmek değil sadece, bundan sonra Türkiye'yi kimse bölemez kararının bilinmesidir. Orta Doğu halkının özgürleşmesinin önünü açtık. Türkiye'nin tüm sorunlarının nasıl çözümleneceğinin yolunu gösterdik."

"İZMİR'DEN YETKİ İSTİYORUZ"

İzmir'den yetki istediklerini belirten Şule Perinçek, şunları söyledi: "İzmir Türkiye ekonomisinin beş alanda kalbinin attığı yerdir. Türkiye'de sanayisi, ticareti, tarımı, hayvancılığı ve turizmi aynı anda kullanan kaç şehir var. Şu günlerde yaşanan yoğun bakımdaki ekonomimizin tekrar canlanmaya ihtiyacı var. İşte bu yüzden biz İzmir'den bu yetkiyi istiyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Doğu Perinçek Şule Perinçek Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

SılaMobil-IOS:

Bu perinçek ailesi varya tam bir vatan haini öcalanın 1 numaralı adamı atatürk posterlerinle kendini vatan sever gibi görünüyor interneti açın bakın ne olduğunu görürsünüz ü

0
0
yanıtYanıtla
SılaMobil-IOS:

Bu perinçek ailesi varya atatürk bayraklarınla dolaşıp milleti kandıryor vatan partisi değil vatan hayini öcalanın 1 numaralı adamı vatan hayini sakın kanmayın interneti açın bakın hayini

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title