Haberler

Sulara Gömülen Tarihi Köprüden Tehlikeli Geçiş

Güncelleme:

Edirne'de yağışlar nedeniyle Tunca Nehri'nin taşması sonucu yaya ve araç trafiğine kapatılan su altındaki tarihi köprünün korkulukların üzerinden canlarını hiçe sayarak karşıya geçmek isteyenler yürekleri ağızlara getiriyor.

Edirne ve bölgede görülen yağışlar üzerine yatağından taşan Tunca Nehri, Sarayiçi Er Meydanını sular altında bıraktı. Bu nedenle Fatih, Kanuni, Saraçhane ile Yalnızgöz köprüleri yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kent merkezi ile Yıldırım Mahallesi'ne Sarayiçi üzerinden ulaşımı sağlayan köprülerin sular altında kalması üzerine bazı kişiler 3 kilometre uzaklıktaki alternatif yolu tercih etmek yerine, hayatlarını riske atıp trafiğe kapatılan köprülerin korkuluklarından yürüyerek karşıya geçiyor. Tehlikeli bir yolculuktan sonra karşı tarafa geçen lise öğrencisi Onur Otçuli, tehlikenin farkında olduğunu söyledi.


SARI ALARM

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı 'Sarı alarm' vererek Tunca Nehri'nden su bırakacağını açıklamıştı.Bunun kendilerine e-posta yoluyla bildirildiğini söyleyen DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, korkulacak bir durumun olmadığını belirterek şöyle dedi:

"Gelecek su sadece Sarayiçi bölgesinde etkili olacak. Bulgaristan'daki yağışlardan dolayı barajların doluluk oranı artığından kapakları açacaklarını söylüyorlar. Bugün kapaklar açılıp suyu salmaya başlayacaklar. Bırakılan su kent genelinde etkili olmayacak."

TAŞKIN SELFİESİ

Edirne Tarihi Tunca Nehri Köprüsü yanına gelen meraklı vatandaşlar burada suyun akışını izlerken bazı kişiler de ellerindeki cep telefonlarıyla selfie çekiliyor. Gün boyu meraklıların uğrak yeri olan nehir kıyısına gelenler cep telefonlarının kameralarını açıp sevdikleriyle canlı kamera görüşmesi de yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Tunca Nehri Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title