Haberler

Sulama ve Yangın Söndürme Amaçlı Karadere Göleti'nde Çalışmalar Sürüyor

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, fiziki gerçekleşme seviyesi yüzde 95‘e ulaşan Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göleti’nde incelemelerde bulundu.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, fiziki gerçekleşme seviyesi yüzde 95'e ulaşan Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göleti'nde incelemelerde bulundu.

Geyikbayırı Karadere Göleti'ndeki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Bugün yaptığımız incelemede 4 bin 130 dekar tarım alanını suya kavuşturacak olan Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göleti çalışmaları sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Gölet inşaatımızın kısa sürede tamamlanacak" dedi.

Karadere Göleti'nin hem sulama hem de bu bölgede yaşanabilecek olası yangın durumunda faydalanılmak üzere yangın söndürme amacı da taşıdığını kaydeden Özgür, çalışmalarda fiziki gerçekleşme olarak yüzde 95 seviyesine ulaşıldığını bildirdi.

Özgür, gölet ve sulama inşaatı tamamlandığında bölgedeki çiftçinin 2015 fiyatları ile dekar başına yılda 1 315 TL gelir artışı elde edeceğini, bu gelir artışı ülke ekonomisine yıllık 5 430 950 TL katkı yaparak, 495 kişiye de istihdam alanı sağlayacağını ifade etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konyaaltı Karadere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title