Haberler

Sulama Kanallarında Düğmeye Bugün Basıldı

Güncelleme:

Sulama kanalları geçtiğimiz günlerde Erbaa Belediyesinin Sulama birliğinin ÇEDAŞ'a olan elektrik borcunu ödemesi sonucu yeniden akmaya başladı.

Sulama birliği ile 1 Milyon TL'lik protokol imzalayarak sulama birliklerinin borcunu ödeyen Erbaa Belediye başkanı Hüseyin Yıldırım bugün Pompa istasyonunda düzenlenen törenle pompaları çalıştırdı.

Törende konuşan Erbaa sulama birliği başkanı Ferhat Doğan Tepekışla P1 pompa hattımız 2009 yılından bu yana değerli çiftçilerimize hizmet verememektedir. Bunun sebebi de ÇEDAŞ'a olan elektrik borcundan dolayı elektriklerimiz kesildi hizmet veremedik. 5 Yıldır Erbaa ovasında büyük bir kayıp yaşadık P1 hattı dediğimiz kanaldan sulama yaptırdığımız, mükelleflerimizin suladığı 20-21 bin dönüm arazimiz vardı. Bu arazilerimizden yıllardır verim alamadık bu bizim için çok büyük bir kayıptı. Sayın başkan geçtiğimiz seçimlerde miting meydanlarında dedi ki ben seçilirsem suları açtıracağım inanın sulama birliği başkanı olarak bu söz benim için bir umut ışığı oldu hasretle bekledim dedim ki bakalım başkanımız bunu yapacak mı bize söz verdi bu iş nasıl olacak? Yaklaşık 1 Trilyon ÇEDAŞ'a sayın başkanım ödedi elektriklerimiz şuan açıldı. Dedi.

Erbaa Belediye başkanı Hüseyin Yıldırım yaptığı açıklamada ise : Biz seçimlerde suları akıtacağımızı gür bir sesle dile getirdik ve seçildiğimizin ertesi haftası ilk işim sulama birliği meclisinin toplantısına katılmak o dönemin başkanı Nurettin hocamdan sulama birliğiyle ilgili bir brifing almak oldu orda birlik başkanım şunu söyledi "hiç uğraşma yapamayız" dedi. Ama biz dedik ki yapacağız inandık dedik. Daha sonraki süreçte Nurettin bey istifa etti daha sonra yerine Ferhat başkanım seçildi. Biz görüşmelere devam ettik ÇEDAŞ'la görüştük ÇEDAŞ bize birlikle ilgili sorunu çözün biz her zaman hazırız dedi. Birlik başkanımızla bir araya geldik protokolümüzü hazırladık bazen gerildik bazen tatlı sert konuştuk ama önemli olan Erbaa'ydı Erbaa'nın geleceğiydi.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Biz büyük düşünüyoruz Erbaa ile ilgili. Küçük yatırımlarla büyük işler başaracağız. Erbaa'mızda tarımı canlandıracağız, tarım ürünlerini arttıracağız, tarım ürünlerini öyle hemen satmayacağız soğuk hava deposu yapacağız, modern bir hal yapacağız işleyeceğimiz ürünlerimizi organize sanayiye kuracağımız tesislerle işleyip de satacağız ekonomimizi ayağa kaldıracağız. Vermiş olduğum bir sözü daha yerine getirmiş olmak noktasında oldukça mutluyum, bu başlangıç bundan sonraki süreçte de kamuoyuna, hemşerilerimize vermiş olduğumuz sözleri eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Dedi

Pompalar kesilen kurbanın ardından Belediye başkanı Hüseyin Yıldırım tarafından çalıştırıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Yıldırım Erbaa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title