Haberler

Sulama Kanalı Taştı, Ev ve Ahırları Su Bastı

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde, Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalının taşması ve yıkılması sonucu çok sayıda ev ve ahırı su bastı, tarım arazileri zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Bereketli Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalı, henüz belirlenemeyen bir nedenle taştı. Taşmanın etkisiyle sulama kanalının bir bölümü yıkılırken, mahalledeki çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı. Taşkında tarım arazileri de zarar gördü.

Durumun ilgililere bildirilmesi üzerine mahalleye belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, şiddetli akan suyu, önüne set çekerek durdurmaya çalışırken, mahalle sakinleri de zarar gören ev ve ahırlarındaki suları boşaltmaya uğraştı.

Mahalle sakinlerinden Süleyman Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde kanaldan mahalleye şiddetli şekilde su akmaya başladığını gördüklerini, ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Yıldırım, "Sulama kanalının taşması sonucu evlerimizi ve ahırlarımızı su bastı. Ahırlardaki yonca ve samanlarımız sular altında kaldı. Mahalledeki çok sayıda ev aynı şekilde zarar gördü ve vatandaşlar mağdur oldu." dedi.

Hüsna Işık da evini su bastığını ve mağdur olduğunu dile getirdi.

Şükran Aslan da "Hayvanlarımız için sakladığımız samanlarımız sular altına kaldı. Biz ne yapalım? Bize de yazık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yazıhan Malatya 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title