Haberler

Sulama Göletiyle 3 Köy Sulu Tarıma Geçecek

Mersin'in Erdemli İlçesine Bağlı Aydınlar Köyü Alacalı Mevkiinde Yapılacak Sulama Göletiyle 3 Köyün Sulu Tarıma Geçeceği Bildirildi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Aydınlar köyü Alacalı mevkiinde yapılacak sulama göletiyle 3 köyün sulu tarıma geçeceği bildirildi.

Kaymakam İsmail Demirhan, göletin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu. Aydınlar köyü tarımsal sulama göletinin 2008 yılı İl Özel İdaresi programına alındığını ve 2 milyon 500 bin YTL keşif bedelli olduğunu belirten Demirhan, "3 milyon 500 bin metre küp su kapasiteli göletimiz, 150 dönüm arazi üzerine kurulacak ve yaklaşık 5 bin dönüm tarım arazisini sulayacaktır" dedi.

2010 yılına kadar projenin tamamlanacağını ifade eden Demirhan, "Göletin tamamlanmasıyla Aydınlar, Koramşalı ve Çerçili köylerinde 5 bin dönüm arazi sulu tarıma geçecek. Geçen yıl köylerimizde içme suyu ve asfalt çalışmalarına önem verdik, yapılan çalışmalarla köylerimizde bu tür sorunlar kalmadı. Şimdi ise köylerimizin refah seviyesini artırmak için sulu tarıma geçeceğiz. Bunun için de gölet ve göletçik yapımına önem vereceğiz" diye konuştu.

Geçen yıl yaz aylarında sebze yetiştiriciliği yapan köylülerin sulama suyu sıkıntısı yaşadıklarının altını çizen Demirhan, "İleriki yıllarda aynı sıkıntının yaşanmaması, kaliteli ve bol ürün yetiştirmek için göletlere ihtiyaç vardır. Biz de bunları yapmak için çaba harcayacağız" dedi.

Kaymakam Demirhan'a, incelemeleri sırasında İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Özel İdare Müdürü Hasan Günaydın, İl Genel Meclisi üyeleri Adil Öz, Muhittin Aslan, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç, Köylere Hizmet Götürme Birliği Birim Amiri Emre Tüzel, Erdemli TEDAŞ Müdürü Vedat Uzunbağ ve Orman İşletme Şefi Ahmet Gülyavuz ile vatandaşlar eşlik etti.

(Oİ-MT-MT-Y)

19.01.2008 13:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title