Haberler

Kimyasal Atık Atılan Sulama Göletindeki Balıklar Telef Oldu

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde bir fabrikanın kimyasal atıklarının salındığı sulama göletindeki binlerce balık, telef olup kıyıya vurdu.

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde sulama göletindeki binlerce balık, telef olup kıyıya vurdu. Ulaş Mahallesi Muhtarı Ersin Çabuker, fabrikaların gölete kimyasal atıklarını bıraktığı için telef olduklarını öne sürerken, Çevre Mühendisi Gamze Gezici de ölümlerin mevsimsel olmadığı ve örnek alınması gerektiğini söyledi.

BALIK TUTMAK İÇİN GÖLETE GİDEN VATANDAŞLAR TELEF OLMUŞ BALIKLARLA KARŞILAŞTI

Ergene İlçesi'ne bağlı Ulaş Mahallesi'ndeki sulama göletinde çevre katliamı görüldü. Balık tutmak için gölete gelenler binlere balığın kıyıya vurduğunu görünce Ergene Belediye Başkanlığı'nı aradı. Ergene Belediye Başkan Yardımcı Mehderes Yıldız, Çevre Mühendisi Gamze Gezici, Ulaş Mahallesi Muhtarı Ersin Çabuker ve jandarma ekipleri gölette incelemelerde bulundu. Göletin çevresinde binlerce balığın telef olarak kıyıya vurduğu tespit edildi. Ayrıca kıyıda bazı çamur alanları yeşil renkli bir tabakanın kapladığı görüldü.



MUHTAR FABRİKALARI SUÇLADI

Göletin bulunduğu Ulaş Mahalle muhtarı Ersin Çabuker, gördükleri manzara karşısında şok olduklarını söyledi. Olayın tamamen bir doğa katliamı olduğunu ifade eden Çabuker, gölet çevresindeki fabrikaların Ramazan bayramını fırsat bilerek kimsayal atıklarını boşalttıklarını öne sürerek şunları söyledi:



"Burası sulama amacıyla yapılar bir gölet. Fakat çevrede bulunan fabrikalardan gelen atıklar sonucu her zaman yaşadığımız vakalar birisi. Bayramı fırsat bilip fabrikalardan muhtemelen denetlemenin olmadığı bir dönemde kimyasal madde salarak çevre katliamına neden oldular. Burasının denetlenmesi için muhtar olduğum ilk günden beri dilekçe yazıyorum. Çözüm yok. Bu şekilde bu olaylar devam ediyor. Burada çok fazla balık çeşidi var. Testere, kızılkanat, tatlı su kelebeği dediğimiz ıstakozlar, sazanlar var. Çok fazla balık ölmüş. Bu işin peşindeyiz. Çevre Şehircilik İl Müdürü aradım bir tane kayıt oluşturamadık. Bu olayla ilgili olarak istediğimiz yerlere ulaşıp derdimizi anlatamadık."

ÇEVRE MÜHENDİSİ: FABRİKALARDAN ATIK SU GELMİŞ OLABİLİR

Ergene Belediyesi Çevre Mühendisi Gamze Gezici de ölümlerin mevsimsel olmadığı ve incelenmesi gerektiğini söyledi. İhbar üzerine geldiklerinde korkunç bir manzara ile karşılaştıklarını kaydeden Gezici, "İhbar üzerine Ulaş Göleti'ne geldiğimizde bu acı tablo gördük. Bir gölete sahip çıkılması gerekiyor. Burada binlerce fabrika var. 22 yıldır buradayım böyle bir katliam görmedim. Bu konuya çok acil el atılması gerekiyor. Buradan numune alınması gerekiyor. Bu balıkların mevsimsel bir dönemden kaynaklandığını düşünmüyorum. Burada bypas vardır, fabrikalardan bir atık su gelmiş olma ihtimali çok yüksek. Korbonazot fosfor oranına bakılması gerekiyor. Burada balıklardan numune alınması gerekmektedir" diye konuştu.



"BUNUN ADI KATLİAM"

Ergene Belediye Başkan Yardımcı Mehderes Yıldız, balık katliamıyla ilgili sorumluların mutlaka bulunacağını ifade ederek, "Bu gölet sulama göletidir. Gerekli hassasiyeti göstermiyoruz. Balıkların hepsi katledilmiş. Sanayiden gelen karışımla bu şekilde gölete bir şeyler atılmış. Bununla ilgili olarak sorumluları kim ise bunun bulunması gerekiyor. Belediye olarak bulunması içinde gerekli çalışma yapılacaktır" dedi.

Sulama göletindeki telef olan binlerce balığı incelemek için gelen Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, gölette Doğan Haber Ajansı muhabirinin olduğunu görünce bölgede inceleme yapmaktan vaz geçerek döndü.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title