Haberler

Sulakyurt'ta Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Sulakyurt ilçesinde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" adlı konferans düzenlendi.

Sulakyurt ilçesinde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" adlı konferans düzenlendi.

Sulakyurt Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Harun Kazez, ilçe Müftüsü Tahsin Ekim, Kocatepe Cami İmam Hatibi Adem Kemaneci, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kaymakam Kazez, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili ilçe merkezi ve köylerde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Bu tür etkiliklerin toplumdaki bireyler arasında kaynaşma, dayanışma ve bir buluşma vesilesi olduğunu dile getiren Kazez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl farklı bir konu ile Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşıldığını, bu yılki  "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" temasının ise tüm insanlık için büyük önem taşıdığını belirtti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Keskin Müftüsü Fazlı Mutlu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatının her Müslüman tarafından örnek alınarak yaşanması ve çocuklara da bu yönde eğitimler verilmesi gerektiğini belirterek, İslam dininin yaşanmasında samimi olmanın önemine değindi.

Programda, Sulakyurt Merkez Cami İmam Hatibi Fatih Doğan ve grubu tarafından konser verildi.

Konferansın ardından katılımcılara Kutlu Doğum ayet kartelası, hadis levhası ve gül dağıtıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Sulakyurt Kocatepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title