Haberler

Şükrü Nazlı: Dumlupınar, Artık Çanakkale Gibi Olacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin yaşandığı alanlarda yeni düzenlemeler yapılacağını kaydetti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin yaşandığı alanlarda yeni düzenlemeler yapılacağını kaydetti.

Yeni dönemde bölgenin ihmal edilmişliğinin artık giderileceğini ifade eden Nazlı, "Dumlupınar Şehitliği ve muharebe alanı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne yapılan girişimler olumlu yanıt vermeye başladı.Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin yaşandığı toprakların günümüze kadar gereken ilgiyi görmediğini söyleyebiliriz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Dumlupınar'ı yeniden gündemine almıştır. İzmir Röleve ve Anıtlar Kurulu tarafından yapılacak olan incelemeler sonrasında Dumlupınar'da tarih bilinci çerçevesinde yeniden bir düzenlemeye gidilecektir. Yapılan çalışmalar ile Dumlupınar, Çanakkale Gelibolu Yarımadası gibi tarih turizminin önemli merkezlerinden biri olacaktır. Bu sayede yıllardır bu noktada ihmal edilen Dumlupınar Şehitliği ve Muharebe Alanları hak ettiği ilgiyi görecektir. Bu aynı zamanda Kütahya'mız açısından önemli bir kazanım olacaktır.İzmir Röleve ve Anıtlar Kurulu tarafından yapılacak olan incelemelerin bir an önce tamamlanmasını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesini takip edeceğiz.Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Kütahya ziyaretlerinde ilettiğimiz bu konuya ve Dumlupınar Şehitliği'ne gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürü bir borç biliriz" diye konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dumlupınar Çanakkale Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

title