Haberler

Şuhut'ta Yaşanan Sel Baskının Ardından

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçede geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketinin ardından Şuhut’un afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini kaydetti.

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçede geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketinin ardından Şuhut'un afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini kaydetti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Bozkurt, Şuhut'un yoğun yağışlarda sel baskınlarına maruz kaldığını belirterek, daha önceki dönemlerde de ilçenin ayı afete maruz kalıp vatandaşların mağdur olduğunu hatırlattı. Yaşanan sel baskının da sadece evlerin değil, mahsul ekili tarlalarında zarar gördüğünü aktaran Başkan Bozkurt, "İlçemiz yağışlarda sürekli sel baskınlarına maruz kalmakta, en büyüğü ise yaklaşık 15 sene öncesinde gerçekleşen baskındı. Bu baskında canlarımızı yitirmiştik. Allah'a çok şükür, bu sefer böyle bir can kaybımız olmadı" dedi.

Başkan Bozkurt, Şuhut'taki sel baskının da meydana gelen zararın karşılanması için Şuhut'un devletin şefkatli eliyle sarılması ve afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini belirtti. Başkan Bozkurt, devletin ve hükümetin bu konularda önceki dönemlerden daha fazla hassas olduğunu, güçlü bir devlete ve hükümete sahip olduğumuzu kaydederek, sel baskını nedeniyle tarlalarındaki mahsulü etkilenen çiftçilerinde kredi ve Bağ-Kur gibi borçlarının faizsiz ertelenmesinin vatandaşın yararına olacağını ifade etti.

Hükümetin ve devletin bu tür afetlerde hızlı ve ivedi bir şekilde vatandaşın yaralarını başarıyla sararak devletin şefkatli yüzünü vatandaşına gösterdiğini söyleyen, Başkan Bozkurt, Şuhut'un da afet bölgesi kapsamına alınarak devletimizin şefkatli yüzünü vatandaşa yeniden göstermesini talep etti. Başkan Bozkurt açıklamasında şunları söyledi:

"Şuanda zarar gören vatandaşlarımızın bir çoğu çiftçilikle uğraşmakta, ne yazık ki zararlarını karşılayacakları tarlaları ektikleri mahsuller de sular altında kalarak zarar gördü. İlçede alt ve üst yapı olarak ta büyük tahribat var bu zararın devletimiz eliyle kapatılmasının uygun olacağına inanıyor ve bu konuyla alakalı girişimlere de devam ediyoruz. Ben inanıyorum ki hükümetimiz ve devletimiz Allah'ın izni ile Şuhut için de gerekli olan çalışmaları yapacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Bozkurt Şuhut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title