Haberler

Şühedanın Yattığı Topraklarda Temizlik Kampanyası

Sarıkamış Belediyesi tarafından "Temiz Çevrem" kampanyası çerçevesinde temizlik seferberliği başlatıldı.

Sarıkamış Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda Acısu mevkisinden başlatılan temizlik seferberliğine Belediye Başkanı Göksal Toksoy, meclis üyeleri İsmail Polat, Orhan Yıldız, daire müdürleri ve personeli, İŞKUR çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Toksoy, Sarıkamış'ın tarihiyle, doğasıyla, turizmiyle bölgenin ve ülkenin göz bebeği olduğunu söyledi.

Sarıkamış'ın doğal güzelliğini, ormanlarını ve kent merkezini daha kapsamlı şekilde temizlemek maksadıyla kampanyayı başlattıklarını dile getiren Toksoy, "Bütün kurumları, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşlarımızı bu temizlik seferberliğine katkı sunması için davet ettik. Öncelikle belediyemizin, işçi, memur ve bütün personeli, İŞKUR çalışanları ve orman işletmesi çalışanlarıyla bugün Acısu mevkisinden temizliğe başladık. Yağbasan köyüne kadar yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki bölgeyi temizleyeceğiz" dedi.

90 bin şehidin yattığı toprakların temiz tutulmasının her bireyin görevi olması gerektiğini vurgulayan Toksoy, "Şühedaya yakışır bir çevre oluşturma çabası içindeyiz. İlçemizi, şehitliklerimizi ziyarete gelen konuklarımızın temiz, güzel bir Sarıkamış'ı görmelerini istiyoruz. Bu amaçla çevre temizliği her zaman birinci önceliğimiz olacak. Acısu mevkisindeki çöp alanını yakın zamanda rehabilite ederek, hem insanlarımızın nefes alabileceği bir ortam hem de yaban hayatı içinde güzel bir saha oluşturacağız. Sarıkamış ormanlarla çevrili ve biz yaban hayvanlarının da temiz bir çevrede yaşamalarını istiyoruz. Bütün vatandaşlarımın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Temizlik çalışmalarının bir hafta süreceği bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Göksal Toksoy İsmail Polat Sarıkamış Acısu Yerel Haberler

title