Haberler

Sügm'nde Tiyatro Festivali Rüzgarı Devam Ediyor

Güncelleme:

İspanya'dan Yllana topluluğunun sahneleyeceği Muu! İstanbul'da yalnızca Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM)'de izlenebilecek.

Anadolu Yakası'nın en büyük sanat merkezi olan Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), Adana'da 16.sı gerçekleşen "Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali"nin İstanbul bölümü kapsamında birbirinden değerli oyunlara ev sahipliği yapıyor.

Çehov'un tüm karakterlerinin yer aldığı 2013 yılının bol ödüllü oyunu Çehov Makinesi, Ken Kesey'in yazdığı, Kocaeli B.B Şehir Tiyatroları'nın sahneleyeceği Guguk Kuşu, İspanya'nın önemli ve çok bilinen tiyatro topluluklarından Yllana'nın sahneleyeceği Muu!

"MUU !" – Yllana - İspanya

22 Nisan Salı, 20:00

İspanya'nın önemli ve çok bilinen topluluklarından YLLANA, dünya turnesi kapsamında, Kanada'da Just for Laughs, Edinburgh Fringe, Festival of Arts of Istanbul ve Courge D'Or ödülünü kazandıkları Festival Printemps des Courges de Toulouse gibi en prestijli uluslararası mizah festivallerinde yer almaya devam ediyor.

İstanbul'da tek gösterim 16. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında sadece SGM'de...

MUU!, boğa güreşi dünyasını, onur duygusunu, maço duruşu, cesareti, anayurdu, ulusal bir festivali ve acımasızlığı hicveden keyifli bir oyun…

İspanya'da ilk gösteriminin üzerinden yirmi yıl geçmiş olsa bile, boğa güreşi ile ilgili tartışmalar hala çok sıcak. Konuyla ilgili tüm ayırt edici özellikler bu oyunda seyircinin karşısına çıkıyor: komedi farkındalığı, ritim duygusu, sesin ek bir karakter olarak kulllanılması, doğrudan üslubu, karakterlerin makyajı prodüksiyonun kurnazca hamleleri…

Yllana tarafından kaleme alınan oyunun yönetmeni David Ottone. Oyunda rol alanlar ise;
Dorado Gomez, Juan Francisco, Elıas Sanchez, Jonathan Damian, Cano Cano, Raul, De la fuente.

"GUGUK KUŞU" – Kocaeli B. B. Şehir Tiyatroları

24 Nisan Perşembe, 20:00

Bir akıl hastanesi… Acaba dışarıdaki toplumun bir kesiti midir.. Deli kimdir.. Delileri sistem mi yaratır.. Hangimiz deliyiz ya da akıllı..

Guguk Kuşu'nda otoritelerin sağır ve dilsiz olduğunu düşündükleri yarı Amerikalı yarı kızılderili Reis Bromden, makine adına Büyük Hemşire tarafından yönetilen bir akıl hastanesinin hikâyesini anlatıyor.

Reis'e göre makine, özgür iradenizi elinizden almaya çalışan, sizi bir koyun gibi çalışmak zorunda bırakan sistemi temsil ediyor. Daha çocukken makine tarafından ele geçirildiği için yapabildiği tek şey, korkuyla emirleri yerine getirmek ve kurallara uymaktır.

Ken Kesey'in oyununu Yunus Emre Bozdoğan yönetiyor. Guguk Kuşu'nda Barış Falay, Eylem Tanrıver, Engin Benli, Aydın Sigalı, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekün, Cemal Aldiç, Taylan Ertuğrul, Mehmet Beyazıt, Aytek Mete Elgün, Ferdi Yıldız, Volkan Dinç, Talha Kaya, Nuri Karadeniz, Ozan Şahin, Utku Oğuz, Işık Öztorun, Seçil Onur, Nurcan Tural, Senem Akman rol alıyor.

"ÇEHOV MAKİNESİ" – İstanbul Devlet Tiyatrosu

28 Nisan Pazartesi, 20:00

İçinde Çehov'un da karakter olarak yer aldığı bu şiirsel oyun, büyük bir yazarın yaşam ve ölümü arasındaki döngüde oyunlarında yaratmış olduğu kendi karakterleriyle buluşması biçiminde gelişiyor.

2013 yılında pekçok ödül alan oyunda karakterler özünü taşımakla birlikte, ait oldukları oyundan bağımsızlaşmış, sanki uzaydan Çehov'un düşlerine girmiş hayaller gibidir. Farklı bir düzlemde bağlamda oluşmuş sahnelerde bir araya gelirler. Çehov'un anlatmış olduğu gerçeklikleri, yazgılarını belirlediği kendi karakterlerine ve yine kendi üzerinden sorgulatması biçiminde gelişen bir tür karşılaşmalar zinciri… Bu absürd ve gerçeküstü serüvenin Çehov'dan bizlere ulaşan ve günümüz gerçekliğini de halkaları arasına alan bir zincir...

Matei Visniec'in yazdığı "Çehov Makinesi" Mete Gürman tarafından Türkçeye kazandırılmış. 2 perdelik oyunu yöneten Müge Gürman. Oyunda rol alanlar ise; Fatih Sönmez, Hakan Vanlı, Levent Öktem, Şahin Çelik, Erkan Taşdöğen, Nalan Okçuoğlu, Toygun Ateş, Alper Saldıran, Çağrı Şensoy, Pınar Tuncagil, Arda Baykal, İsmet Vural, Didem Ertan, Aslı Özsaraç, Duygu Gökhan, Eren Balkan.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Ken Kesey İspanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title