Haberler

Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezi'nin Temelleri Atıldı

Şanlıurfa Ruha-Der tarafından yapılan Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezi'nin temel atma törenini gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Ruha-Der tarafından yapılan Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezi'nin temel atma törenini gerçekleştirildi.

Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine; Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç, İl Müftüsü İhsan Açık, Ruha-Der Başkanı Murat Müjdeci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim ve dualarla başlayan temel atma töreninde konuşma yapan Ruha-Der Başkanı Murat Müjdeci, Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezi'ni iki yıl içerisinde bitirme hedefinde olduklarını, 90 öğrencinin yatılı olarak eğitim göreceği belirterek, kendilerine destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Maşuk Köyü civarından yapılan merkezin temel atma töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini söyledi. Vali Güvenç, merkezin yapılmasında emek sarf eden herkese çocuklar ve gençler adına teşekkür ederek, "İnanıyorsanız, gayretliyseniz, mücadele adamıysanız; sıcak, kar, kış sizi durduramaz. Allaha çok şükür Urfalıyı da kimse durduramıyor. Bir yanda devlet ve hükümetimizin ayırdığı kaynaklarla yılların eğitim, sağlık altyapı eksikliklerini tamamlamaya çalışıyor. Öbür yandan Urfalı zengin fakir elinden geldiğince şehrin her tarafını ilim, irfan yuvaları, yurtlar, kurslar, eğitim merkezleri yapmak için şantiyeye çeviriyorlar. Her gün ayrı bir sivil toplumun temel atma törenine katılıyorum. Her gün bir inşaat, bir cami, yurt, eğitim yuvası görüyorum. Bunlar Urfalının eseridir. Bu sosyal değişimin, gelişimin, ilerlemenin somut işaretidir. Sadece Urfalı bu tesislerle de kalmıyor nerde fakir fukara var yardımına koşuyor. Onlara yiyecek, içecek, giyecek yardımı yapıyor" dedi.

Şanlıurfalıların durmadan hizmete devam ettiğini söyleyen Vali Güvenç, Adil Saraç, Osman Gerem ve Abdurrahman Kırıkçı'nın öncülüğünde Şanlıurfa'daki 61 sivil toplum kuruluşunun Suriye'ye insani yardım konusunda Türkiye'yi harekete geçirdiğini belirterek, "90'ın üzerinde TIR'ı Suriye'deki yardıma muhtaç, perişan insanlara yardım götürüyorlar. İnsanlık, inancımız, kültürümüz budur. 21. asra her zaman söylediğim gibi insanlığın ölmediğini, insanlığın yaradılışının gayesine uygun olarak mücadeleye devam ettiğini Şanlıurfalı güzel bir şekilde somut bir şekilde gösteriyor. Çok şükür ki böyle bir anlayışın, kültürün mensuplarıyız. Çok şükür ki böyle bir idealin etrafında Allah rızası için kenetlenmişiz. İşte Şanlıurfa bu diyorum ve Türkiye'ye, dünyaya örnek gösteriyorum. Gelip baksınlar Urfalı şehrin kaç yerinde kaç tane böyle temel attı ve inşaat yaptı beraber bir gezelim. Şaşırsınlar. 'Bu yoğurdun bolluğu nerden geliyor' diyorlar. Milletin inancından, fedakarlığından, sabrından geliyor. Eğer inanırsan, Allah rızası için fedakarlığını yaparsan işte Urfa'da böyle şantiye olur" ifadelerini kullandı.

"5-10 yıl içinde ahlaklı, cehaleti yenmiş, kafaları aydınlanmış gençler yetişecektir" diyen Vali Güvenç, "Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip illerinden birisi Şanlıurfa. Nüfusumuzun yüzde 70'i 29 yaşın altında. Maşallah her mahallede cıvıl cıvıl çocuklarımız var, 650-670 bin çocuğumuz var. Bunlar bize emanet, sorumluluğumuz var. Her türlü eğitim tesisini, yurdu, kursu, eğitim merkezini açmak zorundayız. Allah yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

Öte yandan Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezi'nin 5 bin 400 metre kare kapalı alan, bin 660 metre karesi açık alandan oluşacak ve 5 katlı binada; 800 kişilik mescit, 120 yatak kapasiteli yatakhane, 6 yüz öğrenci kapasitesiyle her türlü sosyal ihtiyacın düşünüldüğü bir tesis olacağı belirtildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Adil Saraç Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title