Haberler

Sudan'dan, Expo 2016'ya İmza

Expo 2016 Antalya'ya katılım kararı alan Sudan, katılım anlaşması imzaladı.

Expo 2016 Antalya'ya katılım kararı alan Sudan, katılım anlaşması imzaladı.

23 Nisan- 30 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak EXPO 2016 Antalya'ya katılma kararı alan Sudan, katılım anlaşması imzalamak için heyet gönderdi. Bu amaçla gelen Sudan Ülke Komiseri Mamdouh Shanoda Mamlouk Mushrigi, Aksu İlçesi'ndeki bin 121 dönümlük sergi alanında incelemede bulundu. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez'in başkanlık ettiği toplantıda, Sudan ülke komiserine proje ve yapım işleri direktörlüğü tarafından sunum yapıldı. Sudan ülke komiseri de yaklaşık bin metrekareyi bulacak ülke bahçelerindeki projeyi anlattı. Alanda yapılan incelemenin ardından katılım anlaşmasına Mamdouh Shanoda Mamlouk Mushrigi ile EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök imza attı.

KATILIM ANLAŞMASI

Mushrigi, EXPO 2016 Antalya'nın Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) ile ilgili düzenlendiği için çok büyük bir organizasyon olduğunu söyledi. Mushrigi, "Ayrıca konumu dolayısıyla Türkiye ve Antalya, hem Afrika'ya hem Orta Doğu'ya, hem Asya'ya hem Avrupa'ya yakın. Bu insanları EXPO'ya getirebilmek adına önemli bir avantaj" yorumunu yaptı. Sudan'ın EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı içinde yaklaşık bin metrekarelik bir alanda açacağı ülke bahçesi hakkında da bilgi veren Mushrigi, şöyle konuştu;

SUDAN EVİ ŞEKLİNDE BAHÇE

"EXPO 2016'nın teması 'Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya' gerçekten çok güzel seçilmiş bir tema. Biz de EXPO 2016 Antalya'nın teması doğrultusunda hareket ederek pavilyonumuzu bu doğrultuda kurmayı hedefliyoruz. Bizim projemiz 'Sudan Evi' şeklinde olacak. Beyaz ve Mavi Nil Nehri'nin ortasında olacak. Arada kalan alanı da yeşil alan olarak değerlendirdik. Yeşil alan üzerinde Sudan Evi olacak. Bu yeşil alan 'Gelecek nesillere aktarılacak yeşil dünyayı sembolize edecek. Nehirler de ayrıca doğal ve yeşil bir yaşamı temsil edecek. Bu şekilde EXPO'nun 'Yeşil bir dünya' temasıyla da örtüşecek. Yeşil yaşam aynı zamanda organik yaşamdır. Biz bahçemizi kuruyoruz. Bahçemiz bizi simgeleyecek. Bahçeyi 6 ay için değil, burada kalıcı olması için yapacağız."

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Erdoğan Kök, Sudanlı mevkidaşına sembol çiçek şakayık takdim etti.

SUDAN Ülke Komiseri Mamdouh Shanoda Mamlouk Mushrigi, EXPO 2016 Antalya'nın çok büyük bir organizasyon olduğunu, ülke olarak katılmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Antalya Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title