Haberler

Sudan'daki Seçimler

Sudan'da bugün sona ermesi planlanan seçimlerde oy verme işleminin 1 gün uzatıldığı bildirildi.

Sudan'da bugün sona ermesi planlanan seçimlerde oy verme işleminin 1 gün uzatıldığı bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "devlet başkanı, parlamento ve federal meclis üyelerinin belirleneceği genel seçimlerde, çeşitli nedenlerden dolayı oyunu kullanamayan vatandaşlara fırsat sunulması amacıyla oy verme işlemi bir gün uzatıldı" denildi.

Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in liderliğini yaptığı Milli Kongre Partisi kaynaklarına göre, ülke genelinde halkın büyük çoğunluğu seçime katılırken muhalifler katılımın çok düşük olduğunu savunuyor.

Tahmini 38 milyon nüfusa sahip Sudan'da, pazartesi günü başlayıp yarın sona erecek seçimlerde, devlet başkanı, 450 üyeli Milli Meclis ve Sudan Federal Yasama Meclisi'nin üyeleri belirlenecek. Yaklaşık 13 milyon kişinin oy kullanacağı seçimde, devlet başkanlığı için mevcut Başkan Beşir'in de bulunduğu 16 aday, parlamento için de 44 parti yarışıyor.

Sudan'ı 26 yıldan bu yana yöneten Beşir ve lideri olduğu Milli Kongre Partisi, seçimlerin "favorisi" olarak gösterilirken, muhalefet seçim kampanyasının eşit şartlarda gerçekleşmediğini savunuyor.

Muhalefetteki güçlü partilerden Hasan Turabi liderliğindeki Halk Kongre Partisi ile Sadık Mehdi'nin Milli Ümmet Partisi başta olmak üzere bazı gruplar, "değişim olmayacağı" gerekçesiyle seçimleri boykot edeceklerini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title