Haberler

Sudan'daki Mesleki Eğitime Türk İmzası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) iş birliğinde hayata geçirilen Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi'nde, 9 farklı alanda verilen uluslararası eğitimler ilgi görüyor.

ÖZGÜR ALANTOR - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) iş birliğinde hayata geçirilen Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi'nde, 9 farklı alanda verilen uluslararası eğitimler ilgi görüyor.

MYO Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sudan'ın en etkili ve modern eğitim merkezini Türklerin inşa ettiğini söyledi.

TİKA'yla iş birliğinde hayata geçirilen Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi'nin açılışının 2013 yılında yapıldığını dile getiren Gürbüz, "Eğitim merkezi 5 bin metrekare alanın üzerine kurulu. Burada makine teknolojileri, mobilya, dekorasyon, iklimlendirme ve soğutma, elektrik, elektronik, mekatronik, bilgisayar programlama ile turizm ve otel yöneticiliği olmak üzere 9 farklı alanda uluslararası eğitim veriliyor. Merkezde şu ana kadar bin kişi eğitim aldı" diye konuştu.

Gürbüz, merkezde çalışan 51 kişiden 45'inin eğitmen olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Eğitmenler üniversitemizin öğretim görevlileri tarafından hem MYO'muzda hem de Sudan'da eğitime tabi tutuldu. Bu eğitimler onların gelişmesine de büyük katkı sağladı. Sudan'da bizim eğitim merkezimizin yanı sıra Japonlar'ın, Avrupa Birliği'nin ve Malezyalılar'ın kurduğu merkezler var.  Ancak en etkilisi, verimlisi ve moderni Türkler'in kurduğu eğitim merkezidir. TİKA ve Çankırı Karatekin Üniversitesi, bu eğitim merkezini ortaya çıkarmada özveriyle çalıştı.  Bizim açımızdan, Türkiye açısından bu merkez gurur verici bir örnektir."

Kaynak: AA / Yerel

Karatekin Üniversitesi Çankırı Sudan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title