Haberler

Sudan'da "Uygunsuz Kıyafet" Giyen Kız Öğrenciye Kırbaç Cezası

Güncelleme:

Sudan'da "uygunsuz kıyafet" giydiği gerekçesiyle genç kadınların halkın önünde kırbaçlama cezasına çarptırıldı.

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da "uygunsuz kıyafet" giydiği gerekçesiyle genç kadınların halkın önünde kırbaçlama cezasına çarptırılmasının son derece endişe verici olduğunu bildirdi.

KIRBAÇ VE AĞIR PARA CEZASI

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada, Sudan'da bir kız öğrencinin "uygunsuz giyindiği" gerekçesiyle insanların gözü önünde kırbaçlanma ve ağır para cezasına çarptırıldığı, başka bir öğrencinin ise aynı gerekçeyle ağır para cezası aldığı ifade edildi.

"BU UYGULAMAYA BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİ"

Açıklamada, kadınların cezalandırılmak için insanların gözü önünde "acımasızca" kırbaçlanmasının Sudan'da devam eden bir uygulama olduğuna dikkati çekilerek Sudan hükümetine kadınların fiziksel ve psikolojik bütünlüğüne zarar veren, insan haklarını hiçe sayan bu "çirkin" uygulamaya bir an önce son vermesi çağrısı yapıldı.

20 İLA 40 KIRBAÇ

Haziranda 17 ila 23 yaşlarında, bazıları pantolon bazıları etek giyen 12 kız öğrenci "uygunsuz kıyafet" giydikleri gerekçesiyle polis merkezine götürülmüş, iki öğrenci 4 saat sonra serbest bırakılmıştı. Diğer 10 öğrencinin kefaletle serbest bırakılmasına rağmen, bazılarının 20 ila 40 kırbaç, bazılarının para cezası, bazılarının ise hem kırbaç hem para cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre Sudan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (73)

CESUR YUREK:

YOBAZLIĞIN ÜLKESI. MİLLET GİDİYOR AYA MUSLUMAN ÜLKELER GİDİYOR YAYA!. . . . .

41
36
yanıtYanıtla
Tarık:

Sende aya cık, durma koş, tutanmı var seni

yanıt2
yanıt2
ok:

KESKE SİZ AYA GİTSENİZ BİZE DUNYAYİ BİRAKİN AY SZİN OLSUN BİZDE DİNİMİZİ RAHAT YASARİZ

yanıt0
yanıt0
MAHO AGA:

Tayyipin hayali

32
26
yanıtYanıtla
Geldigimiz nokta:

Dunyadaki muslumanlarin yasam anlayisi 500 yil geride. . Osmanlida Araplara uyup teknolojide, bilimde geri kalmisti Bati karsisinda yikildi gitti, tozlari bile kalmadi. TC''yi kuranlarin felsefesi Bati''ya karsi Bati''li olmakti. Cuvalladik; yine donduk Araplara. . Yorumlara bakinca yarisi karsi, diger yarisi da keski bizdede olsa , diye destek veriyor. Tarih bile bizden yana degil 21. yuzyilda. . Islam ulkelerinden kacanlarin tek siginagi da yine Bati ulkeleri. . Kuveyt, Arabistan degil, neden acaba?

18
23
yanıtYanıtla
uzman:

araplara değil islam kurallarına bakıyoruz. . . islam ülkelerini dikta yönetimler yönetiyor kaçışlar bu yüzden. . . avrupayıda şeytanlar yönetiyor yani tercih sizin . . . uygulamaya gelirsek incelemek lazım Peygam efendimizin hayatını ben bişey diyemiyorum , önderinizi kendiniz seçeceksiniz artık

yanıt1
yanıt1
domuz kovan:

Ulan domuz sen ve senin gibi bati hayat tarzi hayranlini kullanan bati islam ulkelerinin gelisimini engellemek icin senin gibi itleri kulaanmistir. Sende onlarla yasaya bilirsin.bati domuzlari gibi sende sarap ve mazlum kanini icebilirsin ve cehennemde istediginiz cukuruda secebilirsin onlar la yatar onlarla kalkabilirsin

yanıt1
yanıt1
malatyalı:

git batıda yaşa o zaman

yanıt0
yanıt1
doğrusu:

ne kadar ılkel devlet yapısı oysa butun kızlar unıversıte bıtırmelı bızdede kızlar unıversıte bıtırmeye basladı bılgılı ahlaklı nesıller yetısecek sayın tayyıp sayesınde çok şükür yoksa unıversıteden atıyorlardı okumasın dıye başı kapalımı asla cahıl kalsın dıye chp zıhnıyetı meclısdende atmadılarmı merve kavakcı hanımefendı mılletvekılımızıde mhp nın meclısde o dönem sesi cıkmadıya o gundur bugundur aynı puanda oy alamıyor ama tayyıp bey aldı başını gidiyor doğru ve cesaretlı

12
20
yanıtYanıtla
toyip:

La he he

yanıt0
yanıt2
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title