Haberler

SÜDAM Faaliyetlere Başladı

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resmi açılışını gerçekleştirdiği Selçuk Üniversitesi Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi, faaliyetlerine hız verdi.

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Selçuk Üniversitesi Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜDAM), faaliyetlerine hız verdi.

Selçuk Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük deneysel tıp uygulama ve araştırma merkezi olan, 3 bin 800 metrekarelik kapalı alana sahip binada, bilimsel çalışmalarda kullanılacak hayvanların üretilmesi, bu çalışmalar için gerekli altyapının sağlanması ve bu konuda eğitimin verilmesi amaçlanıyor.

Merkez, Selçuk Üniversitesi ve diğer araştırma kurumlarından araştırmacıların laboratuvar hayvanları üzerinde yapacakları bilimsel çalışmalar için uluslararası standartlara uygun, modern planı ve yüksek teknolojiye sahip donanımı ile tıp, veteriner, diş hekimliği gibi alanlar başta olmak üzere araştırmacılara önemli bir altyapı imkanı sunacak.

Merkezde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nilsel Okudan, şunları kaydetti:

"Binamızın 1. katında idari bölüm, 2. katında laboratuvar ve ameliyathaneler, 3. katında hayvan üretim ve bakım üniteleri bulunuyor. Müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 sorumlu veteriner hekim, 1 bina ve idari işler sorumlusu,1 teknik sorumlu ile 6 yardımcı personel göreve başlamıştır. Binamızda 1 toplantı salonu, 1 seminer salonu, 3 eğitim laboratuvarı, 3 adet ameliyathane, 15 adet hayvan bakım ve üretim odası, 1 tane de karantina odası yer almaktadır. Merkezimizde yapılacak deneysel çalışmalar için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından çalışma izni alındı. SÜDAM bünyesinde hayvan refah birimi kuruldu, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ve Yönergesi oluşturuldu. Gerekli onayı alarak faaliyetlere başlamış bulunmaktayız. Merkezimizde fare, kobay, tavşan ve rat üretilmektedir. Ayrıca merkezimizde deneysel çalışmaların yanı sıra laboratuvar hayvanlarının kullanımıyla ilgili de periyodik eğitimler vermeyi planlamaktayız."

"Önemli bir eksik giderildi"

Merkezin kurulmasıyla deneysel araştırmalar noktasında önemli bir eksikliğin giderildiğini ifade eden Okudan, merkez olarak üniversite araştırmacılarına, talep doğduğu takdirde kurum dışından araştırmacılara hizmet vermeyi hedeflediklerini bildirdi.

Merkezin sağlıkla ilgili her türlü bilimsel, teknik araştırma ve uygulamalar için deney hayvanı sağlamak, cerrahi altyapı oluşturmak ve operasyon öncesi ve sonrası deney hayvanının sağlığını ve bakımını üstlenmek misyonuna sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Okudan, "Bu merkezle bilimsel çalışma ve yayınları olabildiğince artırmak ve üniversitemizi bilimsel alanda daha üst sıralara çıkartmak hedefleniyor. Her türlü donanıma sahip bu merkezin hayırlı olmasını diliyorum ve güzel çalışmalarla adından söz ettireceğine inanıyorum. Bu vesile ile merkezin kurulmasına verdiği teşvik ve destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Ahmet Davutoğlu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title