Haberler

Suçtan Arınıp Koro Kurdular

Antalya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde rehabilitasyon süreci devam eden madde bağımlısı ve suça itilmiş kız çocuklarından oluşan Türk Halk Müziği Korosu kuruldu. 13- 18 yaşındaki genç kızlardan oluşan koro, ilk konserini Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nde rehabilite edilen 13-18 yaşındaki madde bağımlısı ve suça karışan 11 kıza müzik eğitimi verildi. Rehabilite edilen kızlardan oluşan kızlar korosu, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde konser verdi. Koro, büyük alkış aldı. Konseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan da izledi. Kızların söylediği türkülerle coşan çoğunluğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün kurumlarında kalan çocuklar, gecede bol bol oynadı. Kültür merkezindeki coşku iki saat sürdü.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, çocukların yeteneklerini ve becerilerini göstermek için konser düzenlediklerini açıkladı. Çocukların konser için iki aydır çalıştığını aktaran Çalışkan, koroda Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'nden de 3 personelin yer aldığını söyledi. Mahmut Usta yönetimindeki saz ekibinin Akdeniz Üniversitesi'nden ve Türk Tabibler Birliği'nin korosundan oluştuğunu açıklayan Çalışkan, "Bu tür etkinliklerin, çocukların yaşadığı travmatik olayların etkisinden bir an önce kurtulmaları yönünde çok faydalı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Konserin halka açık olduğunu ve Antalyalılardan büyük ilgi gördüğünü, bundan da ayrıca mutlu olduklarını anlatan Çalışkan, rehabilitasyon süreci devam eden çocukların ailelerinin mevcut ya da ailelerinden kopuk olduğunu söyledi. Çalışkan, şöyle konuştu:

"Şu ya da bu şekilde suça itilmiş ya da maddeye bulaşmış bu çocukların bizim kuruluşlarımıza intikali emniyet üzerinden gerçekleşiyor. Rehabilitasyon süreci tamamlanana kadar da onları misafir ediyoruz. Bu çocuklarımız travma geçirmiş çocuklar. Bir şekilde suç işlemiş, suça itilmiş çocuklar. Özel olarak eğitime, rehabilitasyona tabi tutulması gereken çocuklar. Biz Antalya'da 22 personelle bu çocuklara hizmet veriyoruz."

Koruma Bakım ve Rahabilitasyon Merkezi'nde, bugüne kadar 200 kıza hizmet verildi. Kurumda kalan 13 ile 18 yaş aralığındaki çocuklara sportif faaliyetler, el sanatları, resim, Türk Halk Müziği kursu, milli ve manevi değerlerle ilgili eğitimlerin verildiği açıklandı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdem Bayazıt Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title