Haberler

Suç ve Suçluya Karşı Çocukları Aileleri Bilinçlendiriyor"

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü MutluLook (Mutlu Bakış) Projesi" kapsamında 21 bin 110 öğrencinin katılımıyla yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre, suç ve suçluya karşı gençlerin yüzde 82'si aileleri tarafından bilinçlendiriliyor.

MUSTAFA YILDIRIM - İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü MutluLook (Mutlu Bakış) Projesi" kapsamında 21 bin 110 öğrencinin katılımıyla yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre, suç ve suçluya karşı gençlerin yüzde 82'si aileleri tarafından bilinçlendiriliyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği, gençlerin terör ve suçtan korunması için başlatılan "MutluLook (Mutlu Bakış) Projesi" kapsamında, kent genelindeki okulların 9. sınıflarında okuyan öğrencilere yönelik anket çalışması yaptı.

Öğrencilerden 21 bin 110'unun katıldığı ankette "suç ve suçluya karşı kendilerini kimin bilinçlendirdiği?" sorusuna gençlerin yüzde 82'sine denk gelen 14 bin 259'u "ailem" cevabını verdi.

Ankete katılanların yüzde 12'si, ailelerinin suça ve suçluya karşı bilinçlendirmede bulunmadığını, yüzde 6'sı ise bir fikrinin olmadığını beyan etti.

Gençlerin okulda da suça ve suçluya karşı bilinçlendirildikleri ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 55'i eğitim kurumlarının kendilerini suça ve suçluya karşı bilinçlendirdiğini, yüzde 20'si okulda bu konularda bilgilendirilmediklerini ifade ederken, yüzde 25'i ise fikir beyan etmedi.

-Boş vakitler internet başında geçiyor

Çeşitli soruların yer aldığı ankette "boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna gençlerin yüzde 28'si "internet başında geçiriyoruz" cevabını verirken, yüzde 21'i "spor yaparak", yüzde 17'si "arkadaşlarımla", yüzde 11'i "kitap okuyarak", yüzde 9'u "müzik dinleyerek", yüzde 9'u "televizyon izleyerek", yüzde 5'i ise diğer seçeneğini işaretledi.

Terörle mücadele polislerinin verdiği konferanslara yönelik soruların da yer aldığı ankette, öğrencilerin en fazla aklında kalan konu ise yüzde 37 oranıyla doğru arkadaş seçimi oldu. Öğrencilerin yüzde 25'i hayatın amacı, yüzde 13'ü iletişim, yüzde 8'i kendini tanıma, yüzde 7'si önyargılar, yüzde 5'i bilgi kirliliği konularının akıllarında kaldığını belirtirken yüzde 5'i ise fikrinin olmadığını beyan etti.

Kaynak: AA / Yerel

Terörle Mücadele Şubesi İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title