Haberler

Şube Müdürlerine Kamu Meslek Etiği Eğitimi

Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli şube müdürlerine yönelik Kamu Meslek Etiği eğitimi verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi'nde görevli şube müdürlerine yönelik Kamu Meslek Etiği eğitimi verdi. Gerçekleştirilen eğitimde şube müdürlerine kamu yönetimindeki etik davranışlar, etik davranış ilkelerinin amacı ile ilgili bilgiler verildi.

Manisalılara daha iyi bir hizmet ulaştırabilmek için hizmet içi eğitimlerini aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, şube müdürlerine yönelik olarak eğitim gerçekleştirdi. Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bozal tarafından verilen Kamu Meslek Etiği eğitiminde etik ve ahlakın tanımı ile aralarındaki farklar, kamu görevlisinin kamu yararını daima önde tutması gerektiği, kamu yönetimindeki etik davranışlar ile etik dışı davranışlar, etik davranış ilkeleri gibi konular paylaşıldı. Ayrıca kamu hizmetinin emanet olduğu etik mevzuat, kamu görevlilerinin etik davranış ilkeleri, kamu görevlileri etik kurulu ile etik komisyonların kuruluş ve işleyişi hakkında bilgiler ile birlikte kamu görevi ifa ederken çıkar çatışmalarından kaçınılması, kamu görevlilerin hediye almaması gerektiği, kamu görevlilerinden beklenen etik davranışlar hakkında bilgiler verildi.

KAMU YARARINI ÖNDE TUTAN PERSONEL YETİŞTİRİYORUZ

Dünya Etik Günü'nü kutlayan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere 25 Mayıs tarihi Dünya Etik Günü olarak kutlanmaktadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi personeli olarak görevlerimizi yasalara ve etik kurallara uygun şekilde yapmak zorundayız. Yasalar görevlerimizi dışsal olarak belirlerken, etik değerler de davranışlarımızı içsel ve vicdani olarak denetlemektedir. Yasalar ve etik değerler kamu görevlilerini kamu yararı için çalışmaya sevk etmektedir. Bu eğitimlerle görevini yaparken kamu yararını kişisel çıkarlarının önünde tutan personel yetiştirmeyi amaçlıyoruz."

ETİK DAVRANIŞ KURALLARINA BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde etik davranışlara azami önem verildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde etik değerler ve etik davranış kurallarının uygulanması konusuna çok önem veriyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi personeli hizmet sırasında daima vicdanının sesine kulak vermeli ve kamu yararını düşünmelidir. Personelimiz görevlerini yaparken adaletli, tarafsız, dürüst, saydam ve hesap verebilir olmalıdır." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title