Haberler

Su Yönetimi Genel Müdürü Kınacı: Irak ve Suriye'ye Temiz Su Veriyoruz

– ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumalı Kınacı, Irak ve Suriye'ye temiz ve kaliteli su verildiğini söyledi.

– ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumalı Kınacı, Irak ve Suriye'ye temiz ve kaliteli su verildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TUBİTAK ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 'GAP bölgesinde sulamadan dönen suların kontrolü ve yeniden kullanımı için iyileştirilmesinin araştırılması projesi' Şanlıurfa'da tanıtıldı. DSİ 15'inci Bölge Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumalı Kınacı, akademisyenler ile uzmanlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, sulama sularının kalitesi ve atık suların yeniden kullanılması yönünde yönetmelik hazırladıklarını söyledi.

ÇORAKLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN

Hazırlanan yönetmeliğin çoraklaşmanın önüne geçmek noktasında bölge için çok önemli olduğu vurgulayan Kınacı, temiz su verdikleri Irak ve Suriye'nin en büyük problemleri arasında tuzluluğun yer aldığını belirterek şunları söyledi:

"Burada sınırı aşan sularımız var Fırat ve Dicle Türkiye'de doğduktan sonra Suriye ve Irak'tan geçip Basra Körfezi'ne dökülüyor. Bu suyun miktar olarak paylaşımı söz konusu ve suyun kalitesinin korunması gerekiyor. Bu uluslararası toplantılarda da sürekli olarak karşımıza çıkıyor. Yeterli suyun bırakılmadığı ve suyu kirlettiğimizi önümüze getiriyorlar. Giden suyun kirlendiği ileri sürülüyor. Bunu yapanlar tabi Suriye ve Iraklı'lardan çok Suriye ve Irak adına konuştuğunu ifade eden diğer ülkelerdir. Bizim görüşümüz ülke olarak suyun adil olarak paylaşılmasıdır. Türkiye'den Suriye'ye geçen sular dünya standartlarının altında bir tuzluluk var ve sulama için kabul edilebilir bir niteliktedir. Suriye'den sonra özellikle sudaki tuzluluk aşırı miktarda artıyor. Irak ve Suriye için en önemli problem tuzluluktur. Suları aşırı derecede kullandıktan sonra Fırat ve Dicle nehrine veriyorlar. Dicle nehrine gelen su tuzlu ve bu da Dicle nehrinde aşırı bir tuzluluğa yol açıyor. Bu suyun kalitesini yüksek tutmamız gerekiyor. Onun için bu projeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz." - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Suriye Dicle Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title