Haberler

Su Üstü Kurtarma Ekibinin Tatbikatı Nefes Kesti

Bilecik İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından kurulan su üstü kurtarma ekibinin tatbikatı nefesleri kesti.

Bilecik merkez Pelitözü Göleti'nde Bilecik AFAD Müdürlüğü'ne bağlı Müdahale Şube Müdürlüğü tarafından kurulan su üstü kurtarma ekibinin gerçekleştirdiği su üstü kurtarma tatbikatı nefesleri kesti. Konu hakkında verilen bilgilendirmede, Müdahale Şube Müdürlüğü şubesinde bulunan 10 arama kurtarma teknisyenine meslek içi eğitimlerini verip imkan ve kabiliyetlerini artırmak için bu ay içerisinde 7, 8 tane bu şekilde eğitim ve tatbikatları daha olacakları belirtildi. Bilgilendirmede, "AFAD Müdürlüğü üzerinde birçok görev var bunlardan en yoğun olanı da arama kurtarma faaliyetleri. Bugün su üstü bir kurtarma faaliyeti gerçekleştireceğiz. Arama kurtarma ekibimizden bir arkadaşımızı suyun içerisine bırakacağız. Daha sonra bir tur attıktan sonra dalgıç arkadaşımız suya girerek şahsı kurtarıp tekneye çıkaracak. Hem yaptığımız bu çalışmalar daha sonraki bir olay karşısında arkadaşlarımızı hazır hale getirmek, kabiliyetlerini artırmak için yapıyoruz. Herhangi bir kayıp vakası olduğunda mahsur kalan bir vatandaşımız olduğunda buna en etkin ve en hızlı nasıl müdahale edebiliriz. Gerektiğinde helikopter indirebilecek alanlarımızın tespitini yapacağız. Bu tür çalışmalarımızı yıl içerisinde zaten sürekli olacak. Amacımız her zaman arkadaşları hazır ve zinde tutmak. Eğitim almış arama kurtarma şeflerimiz, arama kurtarma personelimiz de var. Hem birikimlerini birbirlerine aktarıyorlar hem bilgi paylaşımı yapıyorlar, hem de ekip ruhunu oluşturmuş oluyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan bilgilendirme ardından su üstü kurtarma ekibinin Pelitözü Göleti'nde yaptığı tatbikat nefesleri keserken, çevredeki balıkçılar yapılan tatbikat sonrası balıklarının kaçtığını belirterek, yetkililere sitemde bulundular.

"EKİBİMİZDE HERHANGİ BİR VUKUAT YOKTUR"

Yapılan tatbikat hakkında bilgi veren Bilecik AFAD Müdürlüğü'ne bağlı Müdahale Şube Müdürlüğü personeli Su Üstü Arama Kurtarma Şefi Ercüment Diyar, su üstü kurtarma ekibi olarak yapmış oldukları tatbikatı vukuatsız olarak tamamladıklarını belirterek, "Suda kalan bir vatandaşımız bisikletten düşme sonucu boğulma vakası tam su üzerinde gerçekleşmeden önce ekibimiz tarafından bölgeye ulaşıp yaralı vatandaşımızı kurtardık. ve sağlık ekibine teslim ettik. Ekibimizde herhangi bir vukuat yoktu. Konuyla ilgili tatbikatımızı burada tamamlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kurtarma ekibi, yetkililer ve olay yerinde bulunan NAK ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pelitözü Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title